Karate

U Samoboru se do nedjelje održava 32. međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia

U petak je u Samoboru u Areni počeo 32. međunarodni karate turnir Grand Prix Croatia za koji je ukupno stiglo 1539 prijava, a nastupit će natjecatelji iz 233 kluba.

Zanimljivo i atraktivno natjecanje će trajati će do nedjelje, a organizator je Karate klub Samobor.

– Na ovogodišnjem Grand Prixu nastupit će natjecatelji iz 28 država. To je rekordni broj zemalja koji će sudjelovati na našem turniru i vrlo smo ponosni što smo ponovno dobili priliku organizirati jedno tako velebnog natjecanje – rekao je Darko Šimunec, glavni trener KK Samobor, u razgovoru za Radio Samobor.

Turnir iz godine u godinu raste što dokazuje i najveći broj natjecatelja koji su se prijavili za ovogodišnji Grand Prix.

– U svim organizacijama postoji ona stepenica više, jer se uvijek može bolje i kvalitetnije nešto pripremiti. Za to treba imati izuzetno mnogo volje, energije i na kraju krajeva sposobnosti, a trebate imati i nešto novaca, morate imati određeni budžet za takav turnir – istaknuo je Darko Šimunec, te otkrio jednu novost:

– Ove smo godine uveli nešto novo, a to je kategorija Open za seniorke koje će se boriti za vrijedne financijske nagrade. S obzirom na to da se ipak radi o tome da su naše reprezentativke treće na svijetu i doprvakinje Europe, znači radi se o Top djevojkama. Mislim da je došao na red i na njih. Curama ćemo dati priliku da dokaži o kojoj se to kvaliteti radi.

A osim djevojka i ove će godine nastupiti seniori u Open kategoriji, koji će se također boriti za vrijedne novčane nagrade.

Ceremonija otvaranja i završne borbe u Open kategoriji za seniore i seniorke počinje u subotu u 18.30 sati.

– Natjecateljima nije to glavni motiv, njima je važno da odrade jedan kvalitetan turnir. Cure će u subotu imati natjecanje, a onda već u srijedu putuju u Pariz na Premijer ligu, najjače svjetsko natjecanje u karateu poslije SP-a. Ovo je dobra prilika kako bi provjerili svoju formu – podvukao je Darko Šimunec.

Ova su natjecanja dobar uvod u Europsko prvenstvo koje će se u svibnju održati u Zadru, ali i za europsku smotru za mlađe uzraste koje će se u veljači održati u Gruziji.

– Tri tjedna nakon našeg turnira u gruzijskom Tbilisiju se održava Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. I Grand Prix u Samoboru je jako dobra provjera za sve reprezentativce da provjere svoju formu. U karate kao i u ostalim sportovima za svakog natjecatelja je važna konkurencija i kvalitetno suđenje, što osigurano na našem turniru. Zato mnogi dolaze u Samobor – prisnažio je Darko Šimunec.

Odgovori

Back to top button