Karate

Sara Tomić i Leona Gulija osvojile zlato na turniru Lige za mlade u Fujairahu

Na subotnjem turniru Lige za mlade u Fujairahu natjecali su kadeti među kojima i dvoje hrvatskih kataša te osam boraca, piše na službenoj stranici HKS-a.

Najuspješnija je bila Sara Tomić u kategoriji iznad 61 kilograma, osvojivši zlatnu medalju. Sara je do zlata došla s tri uvjerljive pobjede (7:0, 6:1 i 8:0) i samo jednim izgubljenim poenom, a ovo joj je prva medalja s turnira ovog ranga.

Aida Trstenjak (-47) je bila sedma, s dvije pobjede (1:0 i 4:0) i porazom (4:0) izborila je repasaž u koje je uspješnija bila Kazahstanka Ayaulym Baltabek s 3:0.

Antonija Barić (kata) se s ostvarenih 36.2 poena nije plasirala u sljedeći krug natjecanja. Korina Klarić (-54) je nakon slobodnog prvog kola zabilježila pobjedu (7:0) i poraz (1:1). Laura Strahija (-61) je u prvom kolu slavila s 3:0, a u drugom je bolja od nje bila Francuskinja Sara Saidane s 4:0.

Mark Fileš (kata) je ostvario 37.8 poena što mu nije bilo dovoljno za prolazak u daljnji krug turnira. Filip Mabić (-57) je ostvario pobjedu (3:0) i poraz (0:0), a nakon slobodnog prvog kola, Karlo Panić (-63) je ostvario pobjedu (3:2) i poraz (5:3).

Sven Strahija (-70) je slavio u prvom kolu s 5:0. U idućem krugu nadvladao ga je predstavnik BiH Harun Smajić sudačkom odlukom (3:3) čime je Sven završio nastup na turniru. Oslobođen prvog kola, Vito Turković (+70) je zabilježio poraz (2:1).

A dan ranije Hrvatska je imala deset predstavnika u juniorskom dijelu natjecanja u borbama. Najuspješnija je bila Leona Gulija (-66) koja je osvojila zlatnu, te Nikola Gondi (+76) koji je osvojio brončanu medalju.

Leona Gulija (-66) je bila slobodna u prvom kolu, a u iduća dva je bila bolja, kao i u polufinalu u kojem je pobijedila s 3:1 čime je izborila finalnu borbu protiv Kazahstanke Laure Sagynbek. I u toj borbi je slavila, ovaj put s 3:2 te je neporažena osvojila zlatnu medalju, prvu medalju s Lige za mlade u karijeri.

U najtežoj juniorskoj kategoriji (+76) natjecala su čak tri hrvatska predstavnika, Toni Čutura, Max Fajerbach i Nikola Gondi. Max Fajerbach poražen je u prvom kolu rezultatom 8:4, a Toni Čutura rezultatom 3:2.

Uspješniji je bio Nikola Gondi koji je nakon slobodnog prvog kola, poražen u drugom kolu od Slovenca Gala Krzisnika s 2:1, koji se kasnije plasirao u finale i omogućio Nikoli repasaž. S tri pobjede u repasažu (2:0, 3:2 i 3:2), Nikola je osvojio brončanu medalju.

Mia Čačko (-59) ostvarila je pobjedu protiv domaće predstavnice Hale Bin Haidar s 4:3, a u idućoj borbi je poražena od Kazahstanke Aizhan Bakirove s 2:0. Elena Hoxhaj (+66) u prvom je kolu bila slobodna, a u drugom je izgubila sudačkom odlukom (1:1). Ukupno peto mjesto zauzeo je Nikola Topličanec (-55).

Nakon slobodnog prvog kola, u tri borbe je slavio s 4:0, 2:1 i 1:0, dok je u polufinalu ipak bio uspješniji predstavnik Azerbajdžana Almin Yadigarli s 5:0. Nikola je putem repasaža pokušao doći do bronce, ali nažalost, u tome nije uspio. Egipćanin Mohamed Nasser slavio je rezultatom 5:1.

Lovro Farkaš (-61) bio je oslobođen prve borbe, a u drugom kolu ga je nadvladao predstavnik Južnoafričke republike Omar Shaman s 2:1. Kristijan Frank (-68) poražen je u prvom kolu s 1:0. Bolji je bio Grk Vasileios Pappas.

U istoj kategoriji natjecao je i Josip Đurić Vadinjof. Nakon slobodnog prvog kola, u idućem ga je svladao Nijemac Mika Haubold s 3:1.

Odgovori

Back to top button