Boks

Deontay Wilder ističe kako je Jake Paul trebao pobijediti Tommyja Furyja

YouTube zvijezda Jake Paul izgubio je protiv Tommyja Furyja na nedjeljnoj boksačkoj priredbi u Saudijskoj Arabiji. No Deontay Wilder ističe kako je odluka glavnog suca koštala Paula pobjede protiv Britanca.

Naime, sudac je u petoj rundi Jakeu oduzeo bod nakon što ga je triput opomenu zbog udaranja Tommyja iza glave.

No čudno je što sudac niti jednom nije opomenuo Tommyja koji je često tražio klinčeve kojih je ovaj put, kroz svih osam rundi, bilo stvarno mnogo.

Neki smatraju kako je Jake Paul u ringu imao dvojicu protivnika, Tommyja Furyja i suca koji nije dovoljno kažnjavao Britanca.

Fury se svako malo koristio boksačkim trikovima, te je u klinčevima udarao Paula, a ta mu je taktika prolazila kod glavnog suca.

Mnogi su to primijetili, pa i bivši WBC-ov prvak Deontay Wilder, koji vjeruje kako je Jake Paul trebao pobijediti. Kao krivca za Jakeov neuspjeh je naveo suca koji mu je oduzeo bod.

– Jake je trebao pobijediti u tom meču – rekao je Deontay Wilder za Fight Hub TV i nastavio:

– Sudac mu je oduzeo bod nakon tri opomene, a bez ikakvog upozorenja. Mislim da je Jake Paul trebao pobijediti, a nokdaunom je to zapečatio. Jakeu je trebao taj nokdaun, kojim je barem izjednačio meč. Fury je do trijumfa stigao isključivo zbog boda koji je sudac oduzeo Paulu.

U posljednjoj, osmoj rundi Paul je prednjim direktom pogodio Furyja, koji je završio na tlu, a sudac mu je brojao.

Britanac se brzo oporavio, te je meč nastavljen u otvorenoj razmjeni udaraca. No youtuber više ništa nije učinio kako bi okrenuo meč u svoju korist.

Odgovori

Back to top button