Karate

Hrvatski natjecatelji osvojili još deset medalja, kadetkinje stigle do ekipnog zlata

Drugi dan Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i U21 počeo je svečanom ceremonijom otvaranja natjecanja.

Na prvenstvu je prijavljeno 777 natjecatelja iz 13 država, a u subotu je podijeljeno 15 kompleta medalja.

Hrvatski natjecatelji su osvojili deset odličja, jedno zlato, četiri srebra i pet bronci.

Sjajne kadetkinje u sastavu Nika Bešlija, Ana Lujić, Sara Tomić, Magdalena Vajda, osvojile su ekipnu zlatnu medalju u borbama. Do zlata su došle pobjedama protiv Rumunjki 2:0, zatim Kosovarki također s 2:0, a u finalu su bile bolje od Srpkinja s istim rezultatom.

Srebrnu medalju u kategoriji -70 kg osvojio je kadet Sven Strahija. Do finala je došao pobijedivši četiri suparnika, dok ga je u finalu sa 4:1 svladao predstavnik Bosne i Hercegovine Sanjin Huskara.

Još jedan kadet danas je osvojio medalju. Dino Huić bio je brončani u katama. U repasažu je s 24.8 bodova bio bolji od predstavnika Sjeverne Makedonije koji je sakupio 23.68 bodova.

U kategoriji -84 kg mlađi senior Leon Tomljanović osvojio je brončanu medalju. Prvu borbu pobijedio je s uvjerljivih 6:1, drugu sa 6:3, a treću izgubio sa 5:4. Do bronce je došao pobjedom u repasažu protiv predstavnika Bosne i Hercegovine sa 3:2.

Juniorka Klara Braja također je osvojila brončanu medalju i to u katama. U borbi za broncu pobijedila je predstavnicu Slovenije s osvojenih 24.8 bodova naspram 24.66 bodova.

Mlađa seniorka Petra Nuić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji -61 kg. U prvoj borbi svladala je predstavnicu Sjeverne Makedonije sa 4:2, zatim predstavnicu Bosne i Hercegovine sa 5:2, iduću predstavnicu Bosne i Hercegovine sa 1:0, a protiv Turkinje Cagle Eser u finalu je izgubila sa 6:2.

U borbi za medalje u mlađe seniorskoj konkurenciji -50 kg hrvatske predstavnice osvojile su dvije medalje. Lara Weismann osvojila je srebrnu medalju nakon što je u borbi za zlato izgubila protiv srpske predstavnice Tamare Grčić sa 6:0. Stella Polonijo u repasažu je pobijedila predstavnicu Kosova Redonu Gashi sa 3:1 i osvojila broncu.

Juniorsku broncu u kategoriji -59 kg osvojila je Iris Kovač pobjedom u repasažu nad predstavnicom Bosne i Hercegovine rezultatom 4:1. Matija Nasteski osvojio je juniorsko srebro u kategoriji -61 kg. Uz četiri pobjede, u borbi za zlatnu medalju izgubio je porazom od predstavnika Turske sa 3:0.

U dva dana natjecanja, hrvatski predstavnici osvojili su ukupno 17 medalja, tri zlata, pet srebra i devet bronci.

Odgovori

Back to top button