Karate

FOTO Hrvatske karatašice osvojile broncu na EP-u u Poreču

Hrvatska ženska reprezentacija u karateu, u sastavu Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko, pobjedom protiv Francuske s 2-1 osvojila je brončano odličje na Europskom prvenstvu koje se do nedjelje održava u Poreču.

– To mi je definitivno jedna posebna i neopisivo draga medalja. Prvo, zato što su to mlade cure koje su tek ušle u seniorske vode. Borile su se kao lavice – mi sve četiri smo jedna dobra ekipa – pokazale smo to na tatamiju. Jako sam zadovoljna, sretna i ponosna – na sebe i na sve cure jer smo to izvukle – rekla je kapetanica reprezentacije Ana Lenard, a Lucija Lesjak je dodala:

– Mi imamo 18, 19 i 21 godinu i tu je iskusna Ana. Francuskinje hodaju po premijerligama već godinama, tako da ne znam što bih rekla – čudo.

U kategorije do 67 kilograma naš reprezentativac Boran Berak je izgubio od Austrijanca Stefana Pokornyja s 2-3.

– Nije bilo dovoljno za medalju i ništa – vraćam se u svoju bazu i nastavit ću dalje s razvojem. Preda mnom je još uvijek dug put. Žalit ću za zadnjom borbom, imao sam neke prilike koje nisam iskoristio. Ovo je tek jedna stanica na putu, a ispred mene su još velike stvari, tako da sam siguran da će vrlo brzo stići druge medalje – rekao je Boran Berak.

Enes Garibović osvojio je brončani medalju u kategoriji do 75 kilograma pobjedom protiv Nizozemca Timothyja Petersena s 3-1.

– Nisam baš zadovoljan svojim nastupom, ali važna je pobjeda. Iskusno sam priveo meč kraju i napravio zapravo neočekivani kružni udarac nogom u tijelo. Ta mi medalja stvarno mnogo znači – rekao je Enes Garibović, a više pročitajte OVDJE.

Naš olimpijac Ivan Kvesić je u borbi za brončano odličje izgubio protiv Slovaka Adija Gyurika s 1-3.

No bez obzira na kiks u pojedinačnoj konkurenciji Ivan će osvojiti medalju na EP-u, ali vidjet ćemo kojeg sjaja.

Naime, muška karate reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Karlo Raguž) u nedjelju se bori za zlato protiv Crne Gore, a početak je u 12.45 sati.

Pogledajte galeriju hrvatske ženske reprezentacije u karate:

Odgovori

Back to top button