Karate

Enes Garibović osvojio broncu na EP-u, Ivan Kvesić izgubio borbu za treće mjesto

Hrvatski reprezentativac Enes Garibović osvojio je brončani medalju na Europskom prvenstvu u karateu koje se do nedjelje održava u Poreču. Enes je u kategoriji do 75 kilograma pobijedio Nizozemca Timothyja Petersena s 3-1.

– Nisam baš zadovoljan svojim nastupom, ali važna je pobjeda. Iskusno sam priveo meč kraju i napravio zapravo neočekivani kružni udarac nogom u tijelo. Drago mi je da sam ga uspio iznenaditi jer ovo je iskusan 35-godišnji borac, a ima dva europska zlata i ne znam koliko europskih i svjetskih odličja. Iskusan borac, ali drago mi je na kraju, jer ova mi medalja stvarno mnogo znači – rekao je Enes Garibović, te se zahvalio cijelom timu, kolegama, a posebno svojem gradu Varaždinu, za kojeg kaže da ga s ponosom predstavlja.

Naš olimpijac Ivan Kvesić je u borbi za brončano odličje izgubio protiv Slovaka Adija Gyurika s 1-3.

– Bilo je stvarno loše. Klizao sam se na tatamiju. Znao sam da je tatami nov. Prošlih dana sam se pripremio da mi se manje kliže, ali danas sam to zaboravio i kada sam ušao u meč bilo je kasno. Nisam se mogao kretati kako sam trebao – rekao je Ivan Kvesić.

Ivan Kvesić, EP u karateu, Poreč, 2021. Foto: Jan Meštrović

No bez obzira na kiks u pojedinačnoj konkurenciji Ivan će osvojiti medalju na EP-u, ali vidjet ćemo kojeg sjaja.

Naime, muška karate reprezentacija u borbama (Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Karlo Raguž) u nedjelju se bori za zlato protiv Crne Gore, a početak je u 12.45 sati.

Danas su na rasporedu još dvije borbe naših reprezentativaca za brončana odličja.

Boran Berak se u kategoriji do 67 kg se bori protiv Austrijanca Stefana Pokornyja (16.30 sati), a ženska vrsta u borbama (Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja, Mia Greta Zorko) ima susret za broncu protiv Francuske (17.07 sati).

Obje borbe pratite u prijenosu uživo na YouTube kanalu Svjetske karate federacije (WKF).

Na jučerašnjim nastupima u para-karateu Danijela Topić osvojila je brončano odličje u katama karataša s intelektualnim poteškoćama. U istoj disciplini Roko Boduljak i Toma Matijević bili su peti, a Miroslav Rakić nije se plasirao u finale.

Enes Garibović, EP u karateu, Poreč, 2021. Foto: Jan Meštrović

Odgovori

Back to top button