Karate

FOTO Hrvatska reprezentacija je europski prvak u karateu

Hrvatska muška reprezentacija u karateu, u sastavu Ivan i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, te Karlo Raguž, osvojila je zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u Poreču. Naši karataši su u finalu pobijedili Crnu Goru s 3:0.

Anđelo Kvesić je pobijedio svog suparnika (3-1) i osvojio prvi bod za Hrvatska. Zvonimir Živković je bio sljedeći naš borac koji je stigao na tatami, ali je zbog ozljede suparnika dobio meč bez borbe. Ivan Martinac je stigao do pobjede s 3-2 i osvojio treći bod za našu reprezentaciju.

– Svi smo presretni. Imali smo velika očekivanja i sada nam se ispunio san. Zlato ćemo dobro proslaviti – kazao je Ivan Kvesić i dodao:

– Ostaje mi žal što nisam osvojio broncu u pojedinačnoj konkurenciji, ali vjerujem kako na Olimpijskim igrama mogu osvojiti medalju, pa i zlato.

Hrvatska karate reprezentacija zlatna na EP-u u Poreču 2021. Foto: Matija Juranović

– Pokazali smo kako imamo sjajnu momčad. Ovo je dokaz sjajnog i kvalitetnog rada, te dobar vjetar u leđa za natjecanja koja slijede. Pred nama je izazovna godina, a nadamo se medalji i na Svjetskom prvenstvu – istaknuo je Enes Garibović za HTV, a Ivan Martinac je dodao:

– Meni je pripala čast da osvojim treći, odlučujući bod za Hrvatsku u borbi za zlatnu medalju. Ma morali smo pokazati tko je gazda kod kuće.

Karataši su osvojili stotu medalju za Hrvatsku na EP-ima i SP-ima od naše samostalnosti.

– Za ovo smo se pripremali, a sada smo i dokazali da imamo kvalitetnu reprezentaciju. Dugo smo stvarali momčad, a ovi su dečki već nekoliko godina zajedno. Vjerujem kako i na SP-u možemo ući u borbu za medalju – rekao je šef stručnog stožera Dubravko Kolec.

U subotnjoj borbi za treće mjesto hrvatska ženska reprezentacija pobijedila je Francusku.

Pogledajte galeriju slavlja:

Odgovori

Back to top button