Karate

Boran Berak pobjednik seniorskog turnira na 30. Grand Prix Croatia u Samoboru

Boran Berak (TAD Rijeka) je pobjednik seniorskog turnira na međunarodnom karate natjecanju 30. Grand Prix Croatia, koji se ovog vikenda održava u Samoboru.

Riječanin je u finalu pobijedio Enesa Garibovića (Varaždin), dok je u borbi za broncu Jakov Bunjevac (Novi Zagreb) nadjačao Melosa Gashija s Kosova. Na tom turniru je bilo prijavljeno 67 karataša.

U petak su svoje natjecanje imali kadeti, a u subotu je turnir nastavljen u juniorskoj i mlađoj seniorskoj.

Natjecanje ste mogli pratiti na našem YouTube kanalu.

U konkurenciji mlađih seniorki (U-21) zlato je osvojila Ema Sgardelli (Champion Rijeka) u kategoriji do 50 kilograma, srebrna je bile Tia Škrljac (Tigar Sisak) u kategoriji do 68 kg, a brončana Ema Štivić (Sportslife ZG) u kategoriji do 55 kg.

U muškoj konkurenciji srebrom se okitio Aleksandar Kalabić (Ipon Zagreb) u kategoriji do 84 kg, a brončani su bili Dario Gluhinić (Stijena) u kategoriji iznad 84 kg i Luka Tomljanović (Hercegovina Zagreb) u kategoriji do 67 kg.

Kod juniorki u kategoriji iznad 59 kilograma zlato je osvojila Nikolina Golomboš (Tigar Sisak) koja je u finalu bila bolja od Leone Gulija (Globus Čakovec), treća je bila Nina Lukenda (Hercegovina Zagreb). U kategoriji do 59 kg brončano odličje je osvojila Darija Snajder (Kastav).

A kod juniora u kategoriji do 61 kilogram srebrni je bio Matija Nasteski (Novi Zagreb), dok su bronce osvojili Jan Katanec (Samobor) u kategoriji iznad 76 kg i Ivan Niko Prusina (Samobor) u kategoriji do 76 kg.

Nedjelja je predviđena za natjecanje u katama za sve uzrasne kategorije te u borbama za uzrast do 14 godina.

Na 30. izdanju Grand Prix Croatia održat će se i natjecanje u para-karateu.

Hrvatski karataši osvojili su najviše odličja u prva dva dana natjecanja, ukupno 26. Osvojili smo šest zlatnih, sedam srebrnih i 13 brončanih medalja.

Odgovori

Back to top button