Boks

Gabrijel Veočić svladao Slovaka Lukasa i osigurao drugu medalju za Hrvatsku, Deni Alagić izgubio

Gabrijel Veočić (21) iz Slavonskog Broda osigurao je novu medalju na EP-u U-22 u Poreču, nakon Nikoline Ćaćić drugu za Hrvatsku, piše na službenoj stranici HBS-a.

Sjajni Gabrijel u srednjoj kategoriji do 75 kg u četvrtfinalu je slomio i dominantno pobijedio Slovaka Lukasa Fermezu u sve tri runde s čistih 5:0, suvereno kontrolirao meč i čak mogao štedjeti snagu za nedjeljni polufinale.

Gabrijel se u prvom meču u Poreču protiv Lea Cvitanovića (BiH) i više potrošio za također sigurnu pobjedu 5:0, dok je Slovaka Lukasa kontrolirao u svakom segmentu borbe – plesao je oko njega, odlično se kretao i pogađao praktički kad je htio, koristio svoj široki arsenal udaraca, dok mu Slovak i nije uspio uputiti ozbiljniji udarac.

Gabrijel će se u polufinalu srednje kategorije boriti protiv poznatog suparnika – Škota Sama Hickeya kojeg je lani svladao u osmini finala Svjetskog prvenstva u Beogradu.

Bravo za Gabrijela i tatu i trenera Peru Veočića iz BK Brod, čestitke na novom velikom uspjehu i medalji na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču.

U kakvoj je formi Gabrijel i s kakvom lakoćom boksa, izgleda kao favorit broj jedan srednje kategorije i najbolji mladi boksač Europe.

Gotovo da mu je i svejedno tko bio mu bio protivnik u polufinalu, jer pobjeđivao je dosad svu trojicu ostalih polufinalista na EP-u Poreču (Škota Hickeya, Srbina Memića i Bugarina Kiwana).

Naš najmlađi reprezentativac na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, tek 18-godišnji Deni Alagić u borbi za medalju u kategoriji do 63,5 kg izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca od Turčina Kerema Ozmena, aktualnog doprvaka svijeta s lanjskog SP-a u Beogradu (u finalu ga svladao tek Kubanac Andy Cruz).

Snažni Turčin sigurno je najjači suparnik s kojim se Deni dosad u karijeri sučelio u ringu i baš protiv protivnika vrhunske svjetske klase, mladi Alagić je odboksao možda svoj najbolji meč.

Odlično se kretao i ukrotio razorne napade Ozmena (nadimak “Tasmanijska zvijer”), stalno ga nervirao pogocima s distance i izmicao kad bi Turčin odlučio silovito krenuti u napad.

Snažniji Ozmen nije popuštao u tempu, pritiskao je neumorno Denija, nije odustajao od opakih prijetnji i ta razlika u snazi i iskustvu presudila je meč u korist “Tasmanijske zvijeri”.

Alagić mu nije dopustio nijednu razornu seriju kakvima Turčin lomi protivnike!

Sve čestitke hrabrom Deniju što se hrabro i taktički pametno borio do kraja, bez respekta suprotstavio se vrhunskom i opasnom protivniku koji dominirao tom kategorijom u Europi!

Bravo i čestitke Deniju i treneru Mariju Preskaru na borbama u kojima je oduševio na EP-u u Poreču – dvije sjajne pobjede protiv predstavnika Estonije i Španjolske i odlično odrađena borba sa svjetskim doprvakom.

Polufinalne borbe u muškoj i ženskoj konkurenciji na rasporedu su u nedjelju.

Odgovori

Back to top button