Karate

Anđelo Kvesić uvjerljivo do zlata, TAD-Rijeka ima dva prvaka

Najbolji hrvatski karataši ovog vikenda nastupaju na državnom prvenstvu u Zagrebu. CroRing nastavlja s popularizacijom amaterskog borilačkog sporta, pa tako i ovaj put seniorsko prvenstvo Hrvatske iz SD Martinovka prenositi putem YouTube kanala.

Na prvenstvu je prijavljeno 170 natjecatelja i to je jedno u niza predviđenih kvalifikacijskih natjecanja za Europsko prvenstvo koje će se od 19. do 23. svibnja održati u Poreču.

Anđelo Kvesić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji iznad 84 kilograma. U finalu je pobijedio Karla Raguža (Hrvatski dragovoljac). Brončani su bili Filip Barac (Zamet) i Zvonimir Živković (Sokol Split).

Kod seniora u kategoriji do 75 kilograma zlatnu je medalju osvojio Enes Garibović (Varaždin) koji je u finalu pobijedio Ivana Martinca (Hercegovina). Brončani su bili Dino Šimunec (Samobor) i Fran Prpić (Sports Life).

Boran Berek (TAD-Rijeka) je u finalu kategorije do 67 kilograma pobijedio Stjepana Štimca (Stijena). Brončana odličja su osvojili Filip Novak (Globus Čakovec) i Antonio Grgić (Sports Life).

Zlatnu medalju u kategoriji do 60 kilograma osvojio je Dino Povrženić (Karlovac 1969) koji je u finalu nadjačao Kristijana Lackovića (Ipon Zagreb). Treći su bili Kristian Topličanec (Globus Čakovec) i Ivan Prelec (Ipon Zagreb).

U finalu seniorki u kategoriji do 68 kilograma pobijedila je Sadea Bećirović (Susedgrad) koja je bila bolja od Lea Vukoja (Sokol Split). Brončana odličja osvojili su Mia Greta Zorko (Stijena) i Lucia Battaia (Zamet).

Ana Lenard (Samobor) osvojila je zlato u kategoriji do 61 kilogram. U finalu je pobijedila Luciju Čatlak (Hercegovina). Brončane medalje pripale su Katarini Jeličić (Hercegovina) i Mariji Murković (Međimurje).

Kod seniorki do 55 kilograma prvo mjesto je osvojila Aleksandra Hasani (TAD-Rijeka) koja je u finalu nadjačala Tihanu Šulek (Hrvatski dragovoljac). Brončane su bile Iris Kovač (Tuškanac) i Tia Mameledžija (TAD-Rijeka).

U kategoriji do 50 kilograma slavila je Ines Grdenić (Velika Gorica) koja u finalu pobijedila Jelenu Pehar (Ipon Zagreb). Brončana odličja su osvojile Mia Mijović (Velika Gorica) i Stella Polonijo (KRK Croatia).

U nedjelju je posljednji dan državnog prvenstva za seniore u karateu, a natjecanje pratite na našem YouTube kanalu.

Odgovori

Back to top button