Karate

Anđelo Kvesić europski prvak, Enes Garibović osvojio broncu

Hrvatski karataši nastavljaju nizati uspjehe na europskoj smotri u Gaziantepu. Anđelo Kvesić je u kategoriji iznad 84 kilograma postao europski prvak.

Naš teškaš je u finalu pobijedio Belgijca Lucu Costu s 13:7 i osvojio svoju prvu zlatnu medalju na EP-u u Gaziantepu.

Nakon tri osvojene bronce na najvećim sportskim natjecanjima (dvije na SP-u i jednu na EP-u), Anđelo Kvesić uvjerljivo je stigao je do najsjajnijeg odličja.

Član Hercegovine Zagreb do njega je došao pobjedama nad Izraelcem Ahamdom (3:0), Čehom Bosakom (2:0), četvrtfinalnim uspjehom protiv Azerbajdžanca Arkanie (2:0) i polufinalnom pobjedom protiv Škota Andersona (6:1).

Osim činjenice da se plasirao u finale, dodatnu slast ovog dometa predstavlja i Anđelova pobjeda protiv Arkanije kojem je tako uzvratio za poraz u polufinalu prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Dubaiju.
U finalu je svladao Belgijca Costu.

Garibović je svoj najveći pojedinačni uspjeh postigao u kategoriji u kojoj je svjetski prvak bio Ivan Kvesić

A novopečeni poluteškaš Enes Garibović je u kategoriji do 84 kilograma osvojio srebrnu medalju. Na prvom velikom natjecanju nakon promjene težinske kategorije, Enes je u finalu nakon vrlo neizvjesne borbe izgubio protiv Mađara Daniela Gyorgyja s 2:3.

U svom prvom nastupu na velikom natjecanju u novoj kategoriji, Garibović je na putu do finala pobijedio Grka Mastrogiannisa (4:0), Turčina Oza (3:1), Portugalca Silvu (1:0) i Slovaka Gjurika (2:1) i u polufinalu Makedonca Spasenovskog (3:0).

Kuriozitet je da je svoj najveći pojedinačni uspjeh Garibović postigao u kategoriji u kojoj je svjetski prvak bio Ivan Kvesić koji se pak, nakon operacije ramena, nije stigao potpuno spremiti za ovo natjecanje.

Enes je lani na EP-u Poreča u srednjoj kategoriji osvojio broncu.

Lucija Lesjak. Foto: HKS

Nažalost, teškašica Lucija Lesjak je u kategoriji iznad 68 kilograma ostala bez medalje, na kraju je osvojila peto mjesto.

Lucija je u borbi za brončanu medalju izgubila protiv Grkinje Kyriaki Kydonaki s 1:3.

Hrvatska reprezentativka je ponovno dokazala da pripada svjetskom vrhu.

Nakon bronce osvojene na Svjetskom prvenstvu sada je bila na korak još jednom odličju.

Na putu do polufinala je svladala Poljakinju Szelagiewicz (3:0), Nizozemku Creemers (3:0) i Španjolku Torres (1:0), a onda je izgubila od Srpkinje Perović (0-1).

Odgovori

Back to top button