Judo

Zagreb je ovog vikenda domaćin Europskom kadetskom kupu

Hrvatska ima veliko iskustvo i znanje u domaćinstvu velikih judo događanja, kako na razini EJU-a tako i na IJF razini, tako će Zagreb ovog vikenda ugostiti 698 sportaša na Europskom kadetskom kup, piše na službenoj stranici HJS-a.

Natjecanje u glavnom gradu Hrvatske jedno je od najcjenjenijih judaških natjecanja na svijetu u kadetskom uzrastu, a u subotu ga je otvorio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak i sportski direktor Europske judo unije Hrvoje Lindi.

– Ponosni smo što se gotovo 700 judaša iz 32 zemlje odlučilo za nastup na Europskom kadetskom kupu Zagreb 2022. Istodobno, čast nam je što je tako značajan broj sportaša, njihovih trenera i osoblja još jednom prepoznao Hrvatsku kao profesionalnu i gostoljubivu destinaciju i kao vrhunskog organizatora događanja – kazala je predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak i dodala:

– Europski kadetski kup Zagreba ima tradiciju i status jednog od najvećih turnira za kadete te čvrsto vjerujem da smo neke od budućih judo zvijezda vidjeli i na tatamiju u Zagrebu.

Hrvatska će imati 48 predstavnika, ali su Turska i Izrael nadmašili taj broj, poslavši 64, odnosno 78 natjecatelja.

U 2022. godini kadeti imaju iskustvo samo natjecanja u španjolskoj Malagi, a za one koji su tu propustili bit će fantastično iskustvo nastupiti u Zagrebu.

Azerbajdžan je osvojio većinu zlatnih medalja u Španjolskoj, ali s njihovim izostankom, to je još jedna prilika da se čuje veći broj različitih himni, a da neki od osvajača srebrnih i brončanih medalja pokušaju poboljšati svoje prethodne rezultate.

Nakon natjecanja, od 14. do 16. ožujka održat će se, kao i obično, trening kamp.

Odgovori

Back to top button