Judo

Puljiz i Topolovec u Pragu stigle na korak do brončanih medalja

European Open u Pragu nova je stanica za najbolje europske judaše. Prvog dana natjecanja hrvatske judašice su došle do dvije borbe za bronce, a u finalnom bloku do pobjede nisu uspjele doći Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg), kao niti Tihea Topolovec (do 57 kg), piše na službenoj stranici HJS-a.

Judaška subota u Pragu donijela je nastup pet hrvatskih imena. Nakon što su u prvim nastupima poraze upisali Dora Bortas (do 63 kg), ipponom Gruzijke Askilašvili, i Robert Klačar (do 66 kg), treća kazna u golden scoreu protiv Francuza Jennera, na češkom tatamiju duže su se zadržale Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg), Tihea Topolovec (do 57 kg) i Iva Oberan (do 63 kg).

Oberan je došla na korak do borbe za broncu, natjerala je Rumunjku Ivanescu na dvije kazne i kontrolirala ritam borbe, ali ju je Rumunjka uspjela baciti na ippon u posljednjim sekundama i zaustaviti prije plasmana u finalni blok. Prije toga je upisala dvije pobjede i poraz u četvrtfinalu od Njemice Herrmann.

Puljiz i Topolovec su uspjele doći do finalnog bloka, obje do borbe za broncu, a bliže postolju je bila Solinjanka Puljiz. Do posljednje sekunde se trudila nadoknaditi wazari zaostatka protiv Švicarke Monnard, ali nije uspjela i tako nakon tri lijepe pobjede i plasmana u polufinale, ostala bez medalje.

– Izuzetno jak turnir za ovu razinu natjecanja uz puno država i natjecatelja. Iako smo naviknuti na medalje, i uvijek smo razočarani kada se ne uspijemo vratiti s medalja oko vrata, treba respektirati i druge i biti svjestan da ne možemo uvijek biti najuspješniji. Sad nam slijede nove pripreme i zatim IJF World Tour i Europsko prvenstvo – pogledao je unaprijed trener Ane Viktorije Puljiz, Dragan Crnov.

Topolovec je stigla u Prag nakon bronce na European Openu u Varšavi, koji je bio i povratak kadetske viceprvakinje svijeta nakon godine i pol vraćanja nakon ozljede ramena. Brzo je Tihea pokazala kako ima tek 23 godine i želju za vrhunskim judom, a pokazala je to i u Pragu.

– Još smo u procesu povratka i kada počne raditi sve tehnike, koje su joj najjača strana, bit će još bolja. Tihea je pokazala da će biti sve bolja i zadovoljni smo nastupima u Pragu – rekao je trener Tihee Topolovec, Tomislav Marijanović.

Odgovori

Back to top button