Judo

Petrunjela Pavić stigla do četvrtfinala Grand Prixa

Trećeg dana judaškog Grand Prixa Zagreb 2022 nastupilo je sedam hrvatskih predstavnika, a najdalje je došla Petrunjela Pavić (do 78 kg) koja je svoj put završila u četvrtfinalu.

Nakon dvije medalje u subotnjem programu Grand Prixa Zagreb 2022, nedjelja nije donijela nastup hrvatskih predstavnika u finalnom bloku.

Najbliže tom postignuću je bila Petrunjela Pavić (do 78 kg), koja je došla do četvrtfinala, ali su je zaustavili Brazilka Aguiar i ozljeda lakta, onemogućivši ju da kroz repasaž proba doći do prve medalje na IJF World Touru, piše na službenoj stranici HJS-a.

Na početku dana Pavić nije dopustila da joj wazari Venecuelanke Leon pokvari planove te je ipponom prošla dalje. Nastavila je mlada Dubrovčanka tako pobjednički niz kojim je došla do bronce na Mediteranskim igrama u Alžiru. Međutim, medaljaškom iskoraku na Grand Prix razini ispriječili su se snažna Brazilka i ozljeda pri borbi na tlu.

Prvu pobjedu dana upisao je Zlatko Kumrić (do 100 kg) koji je lijepim ipponom svladao Nijemca Maija. U drugom nastupu ga je zaustavio Kanađanin Elnahas (tri kazne), kao što je Brašnjović iz Srbije prošao Josipa Bulića (do 90 kg).

Pobjede u prvim nastupima upisale su Tina Radić i Helena Vuković (obje preko 78 kg). Radić je s dva wazarija svladala Alqahtani iz Saudijske Arabije, dok je Vuković ipponom svladala Marokanku Bensalem. Obje su pružile dobar otpor protivnicama u borbama za četvrtfinale, ali dalje od toga danas nije išlo. Gruzijka Somkišvili je slavila protiv Radić, a Morillo iz Dominikanske Republike protiv Vuković.

Ivana Maranić, također iznad 78 kg, nije uspjela iznenaditi jaku Turkinju Akbulut, koja je slavila wazarijem u drugom dijelu borbe. Poraz je upisao i Marcel Škalec (preko 100 kg) protiv Crnogorca Dubreta.

Hrvatska tako završava deveti Grand Prix na domaćem terenu s dvije medalje. Zlato Barbare Matić i bronca Lare Cvjetko (obje do 70 kg) potvrdile su i Zagrebu kako je budućnost hrvatskog juda iznimno vedra.

Odgovori

Back to top button