Judo

Lara Cvjetko brončana na Mastersu u Jeruzalemu

Na Svjetskom judo Mastersu u Jeruzalemu 21-godišnja Zagrepčanka Lara Cvjetko osvojila je broncu u kategoriji do 70 kilograma.

Članica judo kluba Solin pokazala je još jednom spremnost i koncentraciju u borbi za broncu protiv puno iskusnije predstavnice Nizozemske Kim Polling, koja je bila bolja od dvostruke svjetske prvakinje, naše Barbare Matić, piše neslužbenoj stranici HJS-a.

– Borba za broncu mi je bila dosta veliki izazov jer je Kim Polling zaista veliko ime u judu, no premda sam gubila s dvije opomene uspjela sam se vratiti u borbi i baciti ju u zlatnom bodu. Ovo mi je prvi nastup na Mastersu i ujedno prva medalja, jako sam ponosna na današnji ishod najviše zato što mi je to druga velika medalja u karijeri nakon SP-a. Puno mi znači da sam ovako završila ovu sezonu, da sam pokazala sebi i drugima da ovo mogu ponoviti. Sada mi slijede bazične klupske pripreme i nakon nove godine već trening kamp u Austriji s reprezentacijom nakon čega slijedi nastavak sezone – kazala je Lara Cvjetko, a zadovoljan je bio i njen trener Dragan Crnov:

– Prvi nastup na Mastersu, prva medalja, izuzetno sam ponosan na cijelu 2022. godinu. Zaokružio sam četiri velike medalje, prvo medalja na EP za seniore s Anom Viktorijom Puljiz i mediteranske igre. Nakon tog Larino finale na SP i danas bronca na Mastersu. Ostali smo fokusirani nakon duge i teške sezone, žao mi je poraza u četvrtfinalu danas, međutim to je judo, to je sport. Lara je jako mlada djevojka i pred njom je velika budućnost. Sretan sam jako radi nje! Sada slijedi kratak odmor i nastavljamo već s bazičnim pripremama.

Ovaj put nije išlo Barbari Matić (-70kg). Matić je odlično otvorila dan protiv Tsunode Roustant (ESP), ali nakon tog uslijedila su dva poraza od Polling (NED) i Niizoe (JPN).

U kategoriji -63kg je nastupila Iva Oberan, u prvom kolu savladala je predstavnicu Srbije Obradović, dok je u drugom kolu od nje bila bolja domaća predstavnica Gili Sharir.

Uz brončanu medalju, Lara Cvjetko se izborila iza novih 900 bodova na svjetskoj rang ljestvici.

Francuska je, nakon vrlo dobrog starta, uspjela zadržati svoj rang i ostati na vrhu ljestvice nacija, s dvije nove medalje, ali je Japan, vjerojatno nešto manje dominantan nego inače, pokupio svoj rezultat. Kosovo je na trećem mjestu, što je ipak podvig kada se uspoređuju veličina zemalja i broj stanovnika. Za organizatore Mastersa sve je dobro jer Izrael ima dvije medalje i sada je četvrtoplasirana nacija. Mora se reći da su u jednom sasvim posebnom, elitnom kontekstu, zlatne medalje, odnosno devet, zasad otišle u devet različitih zemalja. Kakva distribucija talenta!

Odgovori

Back to top button