Judo

Katarina Krišto osvojila svjetsku broncu u posljednjoj sekundi

Manje od mjesec dana nakon osvajanja europskog juniorskog zlata, hrvatska judašica Katarina Krišto (do 63 kg) osvojila je broncu na Svjetskom prvenstvu za juniorke u talijanskoj Olbiji, piše na službenoj stranici HJS-a.

Odličnu sezonu mlada Kaštelanka je okrunila s dvije velike medalje. Naslov europske prvakinje i zlato te svjetska bronca potvrda su kako je Krišto među najboljim juniorkama svijeta. Potvrđuje to i prvo mjesto na svjetskoj ranking ljestvici juniorki u kategoriji do 63 kg.

– Imala smo pet teških, baš kvalitetnih borbi. Ipak je to Svjetsko prvenstvo. Nažalost, ovdje nisam uspjela upisati i pet pobjeda, malo sam “zaspala” u polufinalu pa nisam bila na svojoj razini. Međutim, to sam odmah ispravila u borbi za broncu i vraćam se u Kaštela s još jednom velikom medaljom. Hvala svima, od saveza, mog kluba, svih kolegica i kolega, Gradu Kaštela koji me već dugo prati i svim navijačima – rekla je nasmijana Katarina nakon dodjele medalja u talijanskoj Olbiji.

Nakon što je ipponima slavila u prve dvije borbe, u četvrtfinalu se našla u zaostatku, kada ju je u prvoj minuti borbe Belgijka Corrao bacila na wazari. Međutim, Krišto pokazuje mentalnu snagu te se s dva wazarija plasirala u polufinale, gdje je Španjolka Vazquez Fernandez slavila ipponom te otišla do svjetskog srebra na kraju dana.

Našoj predstavnici je preostalo tražiti medalju u borbi za broncu, u kojoj je išla na Mađaricu Ozbas. Teška borba u kojoj je Krišto natjerala Mađaricu na dvije kazne odlučena je u doslovno posljednjoj sekundi. Već su svi iščekivali ulazak u “golden score”, ali Kaštelanka je uspjela iznenaditi Ozbas i osigurati si veliko slavlje.

– Još jedan sjajan rezultat, nakon europskog zlata! Uspjeli smo zadržati formu nakon penjanja na europski vrh i da je bilo malo više koncentracije u polufinalu, vjerujem da bi ova medalja bila i nešto jačeg sjaja. Međutim, ovo je izniman uspjeh i zahvaljujem se savezu, fizioterapeutu i svim kolegama i Katarininim kolegama iz reprezentacije koji su nas cijeli dan podržavali i pomagali – rekao je Katarinin trener, Josip Barić.

Podsjetimo kako je u srijedu Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) zastala na korak do četvrtfinala, a u petak nastupaju Lara Cvjetko (do 70 kg) i Josip Bulić (do 90 kg).

Odgovori

Back to top button