Judo

Karla Prodan i Ivana Maranić brončane na Grand Slam turniru u Bakuu

Hrvatske judašice i judaši polučili su sjajne rezultate u Bakuu. Grand Slam u glavnom gradu Azerbajdžana naši su natjecatelji iskoristili za skupljanje važnih bodova na početku olimpijskog ciklusa koji završava Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, piše na službenoj stranici HJS.a.

Nakon što su do finala i srebra došli Lara Cvjetko (do 70 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg) (više na linku), u nedjelju su Karla Prodan (do 78 kg) i Ivana Maranić (preko 78 kg) osvojile brončane medalje.

Prodan je lijepim zahvatom došla do ippona protiv Litavke Dudenaite, da bi u polufinalu protiv Izraelke Lanir, izjednačena borba u kojoj je Prodan bila kvalitetnija, otišla je do “golden scorea” u kojem je Izraelka iskoristila svoju priliku i ipponom otišla u finale, a Splićanku poslala u borbu za broncu.

Za protivnicu je Karla imala Njemicu Zenker, a pokazala je kvalitetu ipponom u posljednjoj minuti i zasluženo došla do brončane medalje.

– Djelomično sam zadovoljna nastupom jer sam u polufinalu, u kojem sam bila bolja, imala loš napad u golden scoreu i to je Izraelka iskoristila za ippon. Drago mi je što sam uspješnu sezonu završila medaljom oko vrata i veselim se sljedećoj godini – rekla je Prodan koja se nalazi u top 10 judašica svoje kategorije.

Do druge hrvatske bronce u nedjelju, Ivana Maranić je imala nešto drugačiji put. Na početku je izgubila od, pokazat će se na kraju dana, pobjednice turnira, Njemice Lucht. Zatim je u repasažu bila slobodna, da bi u borbi za broncu natjerala Brazilku Faccholli na tri kazne i zasluženo uzela medalju.

– Kako mi je ovo bio prvi nastup nakon Olimpijskih igara u Tokiju, bila sam jako uzbuđena i osjećala sam se dobro na tatamiju. Drago mi je da sam uspjela završiti dan s medaljom i idemo dalje – rezimirala je svoj nastup Maranić.

Zlatko Kumrić (do 100 kg) je na početku turnira ipponom svladao domaćeg predstavnika Nasirlija, a zatim u četvrtfinalu izgubio wazarijem od Brazilca Humberta. U repasažu je trebao ići na još jednog Azerbajdžanca, Karimlija, ali zbog ozljede nije nastupio te je tako ostao na korak do borbe za medalju.

Odgovori

Back to top button