Judo

FOTO Veliki trenutak za hrvatski judo, Barbara i Lara za povijest: Predivan osjećaj!

Barbara Matić i Lara Cvjetko danas su ispričale jednu od najljepših priču hrvatskog sporta. Naše djevojke nastupile su u finalu (u kategoriji do 70 kilograma) na Svjetskom prvenstvu u judu koje se održava u Taškentu.

Dvostrukim finalom dosad su se mogli pohvaliti samo Japan, Kina, Kazahstan i bivši Sovjetski savez.

S velim se nestrpljenjem čekao hrvatski finale u kojem je Barbara Matić pobijedila reprezentativnu kolegicu Laru Cvjetko i tako obranila naslov svjetske prvakinje.

Naravno, Barbara i Lara se poznaju i dobre su prijateljice. Ali i suparnice. Lara se ugledala na Barbaru dok je napredovala u karijeri.

Natjecanje nije bilo tako napeto, ali je Matić zadržala svoju crvenu oznaku, piše na službenoj stranici HJS-a.

Barbara Matić je krasnom polugom u 2. minuti finala protiv Lare Cvjetko dodala drugu zvjezdicu na svom kimonu, a zatim zagrlila reprezentativnu kolegicu kako bi fotografi u Humo Areni ovjekovječili taj trenutak.

Jedna drugu su snažno zagrlile i međusobno si čestitale.

Barbara Matić i Lara Cvjetko. Foto: Gabi Juan (EJU)

Veliki trenutak za hrvatski judo. Barbara je ispisala povijest prošle godine, a sada ona nastavlja naslijeđe, uvelike dodana od strane njezine mlađe kolegice.

– Stvarno sam presretna, ne znam još kako to opisati. Hrvatsko finale. Ispisale smo još jednu stranicu povijesti hrvatskog juda. Presretna sam! – rekla je Barbara Matić.

To je najveće natjecanje u 2022. godini. na koje su došle najbolje na svijetu. Nije bilo možda tri imena koja bi se mogle uključiti u borbu za medalju.

Međutim, kako su Barbara i Lara izgledale na tatamiju, niti one ne bi promijenile činjenicu da hrvatski judo ima u knjigama dvostruko finale na Svjetskom prvenstvu.

– Postala sam doprvakinja u Taškentu, nevjerojatan osjećaj, a u finalu sam se borila s Barbarom. Dvije svjetske medalje putuju u Hrvatsku, predivan osjećaj, još ne mogu vjerovati da sam ovo napravila. Ovo mi je prva seniorska svjetska medalja, idem dalje, nastavit ću raditi i nadam se da je ovo tek početak – istaknula je Lara Cvjetko.

Uz aktualnu Olimpijsku pobjednicu do – 52 kg Utu ABE (JPN), Barbara je jedina natjecateljica na Svjetskom prvenstvu u Taškentu koja je uspjela obraniti prošlogodišnji naslov.

Odgovori

Back to top button