Judo

Barbara Matić predvodi sedmero judaša na IJF Grand Slamu u Gruziji

Svjetska judo turneja nastavlja se u Gruziji (22.-24.3.), bit će to četvrto izdanje IJF Grand Slama u istočnoj Europi u nizu. Grand Slam u Tbilisiju vrhunac je IJF kalendara, a to potvrđuje 531 prijavljenih judaša i judašica iz 83 zemlje.

Svaki dan događanja nudi uzbuđenje i potencijalnu dramu. Hrvatsku delegaciju čini osam natjecatelja koju predvodi dvostruka svjetska prvakinja Barbara MATIĆ (JK „Pujanke“ – Split) te ima status druge nositeljice u kategoriji -70kg, piše na službenoj stranici HJS-a.

Uživanje u entuzijazmu, strast i vještini gruzijskog tima nešto je čemu se svijet juda veseli na svakom događaju, ali u Tbilisiju je jednostavno drugačije.

Domaći navijači, volja za pobjedom, glasnoća u areni, magnetska čast pobjede u Tbilisiju, sve u kombinaciji povećava žar na ovom Grand Slamu.

Sve to bit će izazov za naše predstavnike u gruzijskoj metropoli. Uz Matić, crveno-bijele kockice brane Ana Viktorija PULJIZ (-52kg/JK Solin), Katarina KRIŠTO (-63kg/JK „Dalmacijacement“ – Kaštel Sućurac), Karla PRODAN (-78kg/JK „Pujanke“ – Split), Tina RADIĆ (+78kg/AJK „Student“ – Split), Helena VUKOVIĆ (+78kg/JK Samobor) i senator muške reprezentacije Zlatko KUMRIĆ (-100kg/AJK „Student“ – Split).

Na tatami izlaze težinske ženske kategorije -48kg, -52kg, -57kg te muške -60kg i -66kg. Subota je rezervirana za judašice -63kg, -70kg i seniore -73kg, -81kg. Posljednjeg dana natjecanja na tatami izlaze natjecateljice do 78kg i preko 78kg te muškarci -90kg, -100kg i +100kg.

Odgovori

Back to top button