Judo

Barbara Matić osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu

Barbara MATIĆ (JK „Pujanke“ – Split) osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Dohi.

Kategorija do 70 kg koja je brojala 49 natjecateljica Matić je opravdano došla u ulozi favorita i to kao prva nositeljica te aktualna svjetska prvakinja, piše na službenoj stranici HJS-a.

Matić nije uspjela uzeti svoj treći naslov svjetske prvakinje, ali je i dalje bila u igri za pobjedničko postolje jer se za broncu borila protiv Elvismar RODRIGUEZ (VEN).

To im je bio treći međusobni susret, no Matić ju nikad nije uspjela pobijediti. Rodriguez je pokupila dvije opomene dok su ulazile u golden score.

Nakon daljnje dvije minute i četrdeset pet sekundi, sada već bivša dvostruka svjetska prvakinja bacila je uchi matu za svoju medalju.

– Sada sam stvarno sretna i zadovoljna, bila sam tužna malo nakon polufinala. I jesam u biti. Tri svjetska prvenstva, tri medalje. Nije zlato ovog puta, ali budući da sam prije mjesec dana samo još imala ozljedu koljena, te sam prije dva tjedna tek počela “raditi” judo, odnosno trenirati normalno, onda… Prezadovoljna sam i ponosna ovime. Uz sve, mislim da je kategorija do 70 kg i zaista najteža zato što je konkurencija najžešća. Ima djevojaka, prvih 15-20 na rang-ljestvici gdje svaka svaku može pobijediti u svakom trenutku. Drago mi je da sam i na Grand Slamovima, pa tako i na svjetskim prvenstvima dokazala da pripadam tom vrhu.“ – kazala je Barbara Matić.

Nakon 6:0 napokon je upisana pobjeda protiv Nizozemke Kim POLLING (NED). Da li je sada srce na mjestu?

– He, he, rekla bi da mi je to bila prekretnica. Druga borba ovdje, znala sam da ako to izgubim, gotova sam s natjecanjem. Bila sam čak i dosta opuštena u odnosu na činjenicu koliki mi je to ipak bio pritisak. Mislim da sam sada konačno pronašla način borbe s njom i da će od sada pobjede biti na mojoj strani.

Baš kao i Cvjetko, Matić je kao nositeljica bila slobodna prvo kolo. U drugom kolu savladala je Aleksandru SAMARDŽIĆ (BIH), u trećem kolu napokon šest poraza danas je slavila protiv Nizozemke Kim POLLING da bi u četvrtfinalu bila bolja od Britanke Katie-Jemime YEATS-BROWN. Polufinale posljednjih 20 sekundi pada na wazari protiv Japanke Saki NIIZOE koja zadržava prednost do kraja borbe.

Danas su na rasporedu težinske kategorije do 78 kg i 100 kg u kojoj nastupa naš jedini muški predstavnik Zlatko KUMRIĆ (AJK „Student“ – Split). Kumrić je u prvom kolu slobodan baš kao i njegov suparnik Amerikanac L.A. SMITH III s kojim će se susresti u drugom kolu.

Odgovori

Back to top button