Judo

Ana Viktorija Puljiz sedma na Grand Prixu u Linzu

Prvi dan IJF Grand Prixa u Linzu nije započeo kako je planirano, no, ipak Ana Viktorija PULJIZ (JK „Solin“) upisala je dvije pobjede i dva poraza te u konačnici završila na sedmom mjestu.

Sedmo mjesto zasigurno nije rezultat koji je 22-godišnja Solinjanka priželjkivala, ali unatoč svemu osvojila je itekako bitne bodove za nadolazeće Olimpijske igre u Parizu, piše na službenoj stranici HJS-a.

Puljiz je standardno nastupila u kategoriji -52 kg, a jutarnji dio natjecanja otvorila je pobjedom protiv Sofije ASVESTE, postigla je dva wazarija u susretu s predstavnicom Cipra. Drugu borbu čekala ju je stara poznanica, Belgijka Amber RYHUEL, koja je nakon dvije minute povela borbu protiv natjecateljice iz Solina.

Već idući napad Puljiz je pripremila sjajan odgovor te bacila protivnicu te izjednačila borbu, što se više borba nastavljala to je kreirala sve više napada i u konačnici kroz zahvat držanja pobijedila. Sada je međusobni omjer 3:2 u korist Puljiz.

Četvrtfinale imala je s Francuskinjom Alyssijom POULANGE u kojem je Francuskinja sjajnom tranzicijom u parteru došla do zahvata držanja i prošla u polufinale. Nakon poraza u četvrtfinalu, u borbi repasaža falilo je koncentracije protiv Naomi VAN KREVEL (NED) koja je s dva wazarija savladala Puljiz.

Sedmim mjestom Puljiz je osvojila 182 boda na svjetskoj rang ljestvici.

U kategoriji -57 kg nastupila je Tihea TOPOLOVEC, upisala je poraz protiv Kaje KAJZER (SLO).

Sutra na tatami izlaze četiri hrvatskih predstavnika.

-63 kg Iva OBERAN – nositeljica, prvu borbu slobodna,

-70 kg Anđela VIOLIĆ vs Maya KOGAN (ISR),

-73 kg Robert KLAČAR vs Philip AUST (AUT)

-81 kg Dominik DRUŽETA vs Joao FERNANDO (POR).

Odgovori

Back to top button