Judo

Ana Viktorija Puljiz osvojila broncu: Ne mogu vjerovati, presretna sam!

Prvu pobjedu, a zatim i medalju za Hrvatsku na Grand Prixu Zagreb 2021 donijela je Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg)! Iako tek druga godina juniorki, Puljiz je pokazala da je uvijek među najboljima, bilo to među juniorkama, bilo među seniorkama, piše na službenoj stranici HJS-a.

Dobra taktička borba protiv iskusne Njemice Ballhaus, a zatim i pobjednički wazari u “golden scoreu” bili su recept za prolaz u četvrtfinale. Tamo je agresivnija i iskusnija bila Belgijka Ryheul te je ipponom poslala Solinjanku u repasaž.

Nakon toga popularna Vikica ulazi u pobjednički mod i dominantno pobjeđuje krasnim ipponom 36. na svijetu, Amerikanku Jarrell, a zatim protiv Španjolke Ballesteros Gonzalez pokazuje da je ovo njen dan.

Još jednom je 19-godišnja Puljiz pokazala odličan judo, kao i protiv Amerikanke te je ipponom došla do prve medalje na Grand Prix natjecanjima! Proslavila je broncu u slavljeničkim suzama i zagrljaju trenera Dragana Crnova.

Ne mogu vjerovati. Prije nekoliko dana bronca na Europskom juniorskom prvenstvu, a sada brončana medalja na Grand Prixu među seniorkama. Jako sam ponosna, presretna i samo želim još više i još bolje – u nevjerici je tražila riječi presretna Puljiz.

Vikica je ovom medaljom pokazala i kvalitetu i upornost i pobjednički mentalitet. Tek je druga godina juniora i još ćemo se orijentirati na juniorska natjecanja, ali je fenomenalno vidjeti koliko može. Od 2017. je stalno u vrhu – zadovoljan i ponosan je bio trener Crnov iz JK Solin.

Uoči početka finalnog bloka, Grand Prix Zagreb 2021 svečano su otvorili predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Međunarodne judo federacije (IJF) Marius Vizer, te predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

Natjecateljsko otvaranje u petak pripalo je mladom Nikoli Zorotoviću (do 60 kg). Osamnaestogodišnji Kaštelanin se dobro držao protiv iskusnijeg Kokolayeva, ali je u posljednjoj minuti borbe Izraelac iskoristio priliku za bacanje i wazarijem prošao dalje.

Nedugo nakon Zorotovića na zagrebački tatami izašao je Robert Klačar (do 66 kg), uspio nadoknaditi wazari zaostatka protiv Britanca Shorta, ali zatim je još jednom pao, suci su procijenili da je bio wazari i tu je bio kraj za mladog Puljanina. Zagrepčanka Tena Šikić (do 57 kg) je išla na iznimno čvrstu Kosovarku Loxhu, koja je ipponom završila Tenin nastup u Areni Zagreb.

Drugog dana Grand Prixa na rasporedu su borbe desetero hrvatskih natjecatelja, od kojih su najzanimljivija imena europskih prvakinja. Juniorska prvakinja Europe, Katarina Krišto (do 63 kg) te europska prvakinja u konkurenciji mlađih seniorki, Lara Cvjetko (do 70 kg).

Video prijenos kvalifikacija, od 12 sati, moguće je pratiti na live.ijf.org, a finalni blok prenosi se uživo od 17 sati na Drugom programu Hrvatske televizije (HTV 2),

Odgovori

Back to top button