Judo

Ana Viktorija Puljiz europska prvakinja!

Budimpešta postaje omiljeni grad za hrvatske judoke. Nakon što je Barbara Matić tu postala svjetska seniorska prvakinja, 20-godišnja Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) osvojila je naslov europske prvakinje do 23 godine, piše na službenoj stranici HJS-a.

U finalnoj borbi protiv Njemice Masche Ballhaus mlada Solinjanka je dominirala od samog početka. Nametnula je Puljiz svoj ritam borbe, koristila svaku priliku za napad i s dva prekrasna wazarija popela se na vrh Europe.

– Presretna sam! Ovo je nastavak fenomenalne godine u kojoj sam osvojila već velika medalje, i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji, a evo sad sam i europska prvakinja do 23 godine – rekla je oduševljena studentica Pravnog fakulteta.

Petak u glavnom gradu Mađarske bio je idealan dan za popularnu Vikicu. Talijanka Perna, Bugarka Dimitrova i Nizozemka Van Krevel riješene su ipponima, a zatim u polufinalu srpsku judašicu Petrović, Puljiz pobjeđuje wazarijem.

– Cijeli dan je radila odličan judo. Ulazila je u borbe fokusirano i spremna za sve što su protivnice imale od glavnih aduta. Ponosan sam na Anu Viktoriju i pokazali smo još jednom koliko kvalitetno radimo – rekao je trener Dragan Crnov.

No za druge hrvatske predstavnike nije bio dobar dan. Iva Oberan (do 63 kg), Katarina Krišto (do 63 kg) i Robert Klačar (do 66 kg) izgubili su u prvim nastupima.

Odgovori

Back to top button