Boks

Yoka nokautirao Milasa na kraju sedme runde

Hrvatski boksač Petar Milas (15-1, 11 KO) doživio je prvi poraz u karijeri. Splićanin je na boksačkoj priredbi na stadionu Roland Garros prekidom na kraju sedme runde izgubio protiv bivšeg olimpijskog pobjednika iz Rija Tonyja Yoke (11-0, 9 KO).

Milas je pružio odličan otpor u prvih šest rundi, ali se moglo primijetiti kako se Yoka dobro pripremio, te je samo čekao priliku. A ona je stigla krajem sedme runde.

Francuz je prvo dobro uzdrmao Petra koji je pao, a nakon sudačkog brojanja je nastavio borbu. No uslijedio je drugi udarac, te je završio u nokdaunu.

Sudac je ponovno počeo brojati, ali Milas više nije mogao nastaviti.

Francuz je imao odličnu amatersku karijeru i 2015. postao svjetski amaterski prvak.

Najveći uspjeh postigao je 2016. u Riju kada je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Yoka je zadnju borbu imao u ožujku kada je savladao Belgijca Joela Tambwea Djekoa nokautom u 12. rundi.

Francuz je tom pobjedom osvojio EBU pojas teške kategorije.

A Milas je imao dosta dugu pauzu, nije se borio od od listopada 2019. godine kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Južnoafrikanca Johnnyja Mullera.

Tijek meča:

Milas – Yoka

Prva runda:

Francuz je dobio prvu rundu, ali Milas se odlično drži.

Druga runda:

Hrvatski borac dobro boksa, ali je Yoka dosta aktivan.

Treća runda:

Yoka je krenuo silovito i ova runda je pripala Francuzu.

Četvrta runda:

Yoka ne zna kako odgovoriti na Milasove napade, djeluje kao da je već ostao bez snage. Milas se više ne zaletava nego strpljivo čeka priliku.

Peta runda:

Žestoka bitka dvojice ravnopravnih boraca. Milas djeluje lagano na nogama. Yoka se ‘probudio’ i zadao Petru nekoliko snažnih udaraca. Milas sad ima samopouzdanja protiv favorita.

Šesta runda:

Francuz dominira i ta je runda vjerojatno otišla na stranu Francuza. Milas je traži predah, ali Yoka mu nije dopuštao da dođe do zraka. Milas u nastavku mora rušiti Francuza jer teško da može pobijediti odlukom sudaca.

Sedma runda:

Yoka sve više udara Milasa u tijelo, kao da je osjetio gdje je slaba točka hrvatskom boksaču. Pred kraj runde Tony je dvaput srušio Petra i sudac je prekinuo meč.

Odgovori

Back to top button