Boks

Wilderu smeta što je Fury imao konjsku dlaku u rukavicama. Kralj Cigana: Treneri su sve provjerili

Tyson Fury je i u drugom meču bio bolji od Deontaya Wildera. Britanski boksač je prošlog vikenda u Las Vegasu nokautom u 11. rundi pobijedio Brončanog bombardera te obranio WBC-ov pojas teškaškog prvaka.

Tim je trijumfom zaključena njihova trilogija koja počela remijem u prosincu 2018., a Fury je u uzvratu, početkom prošle godine, pobijedio prekidom u sedmoj rundi.

Wilder je želio uzvratiti Kralju Cigana, a kada nije uspio ponovno je počeo tražiti traži razloge poraza. Brončanom bombarderu ovaj put smeta – konjska dlaka u Furyjevim rukavicama.

– Mislimo kako je konjska dlaka nelegalna, ali rekli su da je to sasvim u redu – kaže Deontay Wilder, koji se žalio sudačkoj komisiji, ali ona u tome ne vidi ništa sporno:

– Sudačka komisija griješi, jer se konjska dlaka s vremenom raširi i postaje tanja. Udarci su tvrđi i osjetit ćete samo onaj mali uložak koji se nalazi ispod dlake.

Američki boksač je uoči dvoboja isticao kako će Fury ponovno varati kao što je to učinio i u lanjskom meču.

– Vjerujem kako je nešto teško stavio u rukavicu, veličine jajeta. Zbog toga mi je nastala oteklina na licu – rekao je nakon druge borbe.

Kralj Cigana je ovih dana izjavio kako će Wilder ponovno tražiti nekakav izgovor, te ga ponovno optužiti za varanje. Nije dugo trebao čekati.

– Siguran sam da će ponovno naći neke razloge za poraz. Wilder to uvijek radi jer je loš gubitnik. Na moju opremu se ne može žaliti jer su njegovi treneri ponovno bili u mojoj svlačionici i sve provjerili. Pobjeda je čista i poštena – kazao je Tyson Fury i zaključio:

– Iznenadit će me bude li ponovno ušao u ring.

Odgovori

Back to top button