Boks

Wilderov trener poručio: Deontayu bi Joe Joyce bio mnogo teži protivnik od Andyja Ruiza

Brončani bombarder vratio se u ring sjajnim, ali kratkim nastupom. Naime, Deontay Wilder je nedavno nokautom u prvoj rundi pobijedio finskog boksača Roberta Heleniusa.

Američki teškaš je istaknuo kako ponovno želi stići do vrha i svejedno protiv koga će se boriti.

Ovih je dana zanimljivu informaciju dao WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman, koji je izjavio kako Deontaya Wildera čeka eliminator meč protiv Andyja Ruiza.

Wilderov trener Malik Scott smatra kako je Ruiz atraktivan protivnik, ali za Deontaya bi mnogo zanimljiviji i teži meč bio Joea Joycea.

– Andy Ruiz je marketinški isplativiji jer je bivši svjetski prvak, no Joe Joyce je mnogo teži protivnik. Joyce bi vrlo lako pobijedio Ruiza. Mislim kako je bi Joyce bio mnogo bolji izbor za Wildera – istaknuo je Malik Scott i dodao:

– Pitam se koliko Joe Joyce može primiti udaraca? Ako bi mogao primati udarce najjačeg udarača u povijesti i da ga pritom niti jedan ne može uzdrmati, što je nemoguće, onda je jasno kako bi on bio najteži protivnik.

Joyce je prošlog mjeseca u sjajnom meču u 11. rundi nokautirao Josepha Parkera.

Britanac je tada osvojio pojas WBO-ova privremenog prvaka, te je postao obvezni izazivač za naslov.

No i Joe ima želju boriti se protiv Wildera, bio bi to za njega svakako najveći meč u karijeri.

– Rado bih se s Wilderom borio u Las Vegasu. Američki fanovi me dobro poznaju, jer treniram u Las Vegasu. Bio bi to zanimljiv meč, koji bi mnogi pratili s velikim uzbuđenjem – kazao je Joe Joyce i zaključio:

– Preda mnom je mngoo dobrih mečeva i bude li netko želio boksati protiv mene bit ću spreman.

Odgovori

Back to top button