Boks

Wilder: Želim unakaziti Furyja tako da ga ni majka neće prepoznati

Bivši WBC-ov prvaka Deontay Wilder (42-1-1) je nakon sudske odluke dobio uzvratnu borbu protiv Tysona Furyja (30-0-1). Njihov treći boksački okršaj održat će se 24. srpnja u Las Vegasu, a tim je dogovorom odgođena borba za ujedinjenje titula između Joshue i Furyja koja je bila planirana za 14. kolovoza u Saudijskoj Arabiji.

Brončani bombarder je još prošle godine tražio revanš nakon što je u veljači izgubio pojas protiv Kralja Cigana prekidom u sedmoj rundi.

– Mnogo sam o njemu razmišljao sa željom da ga ozlijedim. Želim unakaziti Furyja toliko jako da ga ni majka neće prepoznati. Baš ga želim obezglaviti – otkrio je Deontay Wilder za 78SPORTSTV i nastavio:

– Sada kada imamo dogovoren datum i mjesto borbe moje pripreme postaju još intenzivnije. Sada to nešto znači.

Wilder i Fury su prvi meč imali u prosincu 2018. godine, a borba je završila neodlučeno. Brončani bombarder je u toj borbi zadržao WBC-ov pojas:

– Nemamo kuda pobjeći i negdje se sakriti. Sada se prvo mora boriti protiv mene, a ja sam najbolji udarač u povijesti teške kategorije. To ću biti i dalje – istaknuo je Deontay Wilder i dodao:

– Spreman sam vratiti titulu.

Amerikanac je još jednom ponovio kako su ugovorom imali dogovorenu treću borbu, te ga uopće ne smeta što je propala dugo dogovarana borba između Furyja i Joshue.

– Moraš se držati dogovora, a Fury je dao svoju riječ. Ne možeš samo tako zatvoriti poglavlje i krenuti dalje – istaknuo je Deontay Wilder i zaključio:

– Učinio je to kao kukavica, jer me pokušao izbjeći.

Odgovori

Back to top button