Boks

Wilder tvrdi kako je Usyk odbio velik novac za borbu: Taj me se čovjek plaši

Bivši WBC-ov prvak teške kategorije Deontay Wilder nedavno je otkrio kako se Oleksandr Usyk, vlasnik WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojasa, nije želio boriti protiv njega bez obzira na to što je Ukrajinac dobio višestruko veću novčanu ponudu.

Usyk bi svoje naslove svjetskog prvaka trebao braniti protiv obveznog izazivača Daniela Duboisa i to 26. kolovoza na priredbi u Poljskoj.

A bude li pobijedio, Oleksandra tada čeka još jedna obrana pojaseva i to vjerojatno na boksačkom spektaklu u prosincu.

Wilder trenutačno pokušava finalizirati dogovor s Andyjem Ruizom, a potom bi se okrenuo pripremama za meč protiv Anthonyja Joshue koja bi se našla na programu velike priredbe krajem godine u Saudijskoj Arabiji.

Nakon što su propali pregovori između Usyka i Furyja, krenula je priča o mogućem okršaju između Ukrajinca i Wildera.

Brončani bombarder tvrdi kako je Usyku ponuđen meč, ali je on odbio ponudu.

– Mislim da Usyka nije briga sve dok se ne mora boriti protiv mene. Taj me se čovjek plaši – rekao je Deontay Wilder, pa nastavio:

– Izbjegao me toliko puta i ja to znam. S time se bavim cijeli život i sve mi jasno. Mnogo toga znam i ne treba mi lagati. Ponuđeno mu je mnogo novca za borbu protiv mene, ali on je to svaki put odbio. Rekli su da ne žele probleme s odredom za eksplozive.

A dogovor za meč između Deontaya Wildera i Andyja Ruiza Jr.-a završio je u slijepoj ulici nakon što je Brončani bombarder ponudio raspodjelu honorara 70-30 u svoju korist.

Ruiz traži da se zarada dijeli 50-50, no Wilder je izjavio kako na to neće pristati.

Odgovori

Back to top button