Boks

Wilder još jednom optužio Furyja da je među najvećim varalicama u povijesti boksa

Nakon više od godinu i pol dana Tyson Fury i Deontay Wilder ponovno će ući u ring jedan protiv drugoga. Brončani bombarder pokušat će 9. listopada u T-Mobile Areni u Las Vegasu vratiti pojas WBC-ova prvaka teške kategorije koji je lani u veljači izgubio protiv Kralja Cigana.

Bit će to njihov treći međusobni dvoboj, prvi meč koji se održao u prosincu 2018. završio je neodlučeno.

Deontay Wilder i njegov brat Marsellos su nakon drugog dvoboja optužili Furyja za varanje, obojica su u svojim izjavama isticali kako je Fury u rukavici imao neki tvrdi predmet.

– Nakon liječničkog pregleda ustanovljeno je kako Deontay ima udubljenje na bočnoj strani glave. Do te je ozljede došlo tijekom posljednje borbe, a udaren je nekim tvrdim predmetom. To nije mogla učiniti nikakva rukavica ili šaka. Kralj će ponovno ustati – istaknuo je Marsellos Wilder.

Brončani bombarder se nedavno ponovno spomenuo Furyja te podsjetio kako je tijekom karijere koristio nedopuštena sredstva.

Kralj Cigana je 2016. imao problema s dopingom, u krvi mu je pronađen anabolički steroid nandrolon. Na doping testovima je padao i zbog uzimanja kokaina.

– Fury je među najvećim varalicama u povijesti boksa. Svi odmahuju rukom i nitko za to ne mari. No ja mogu ljudima pogledati u lice. Moja karijera nema niti jednu mrlju i sve što je trebao radio sam na pravi način – podvukao je Deontay Wilder.

Odgovori

Back to top button