Boks

Waren najavio spektakl za 29. travnja: Naklonite se Furyju, dosad je boksao samo s najvećima

Ukrajinski boksač Oleksandr Usyk, vlasnik IBF, WBO i WBA pojasa prvaka, odgovorio je Furyju na njegov zahtjev da se u ugovoru isključi klauzula za revanš.

Poručio je Kralju Cigana da prestane s glupim igrama i potpiše ugovor.

Usykov menadžer Aleksander Krasjuk izrazio je sumnju kako WBC-ov prvak želi izbjeći meč za ujedinjenje titula.

No Furyjev promotor Frank Warren ističe kako Tyson ima ‘velika m*da’.

– Borba će se dogoditi. Sve je dogovoreno, ugovori su pripremljeni. Moramo nastaviti s pregovorima i siguran sam da će se meč dogoditi. Svi žele gledati borbu između Furyja i Usyka – rekao je Frank Warren i nastavio:

– Tyson Fury je jedini teškaš još od Alija, Foremana i Fraziera, koji se borio s najboljim boksačima svoje generacije, svi mu se moraju nakloniti. Boksao je protiv Klička, koji je u tom trenutku bio najbolji. Otišao na njegov teren i pobijedio ga. Triput je bio u SAD-u i tamo je svladao Deontaya Wildera. Sada će se boriti protiv borca koji dvaput pobijedio Joshui i ima tri pojasa. Često govorimo o Lennoxu Lewisu, ali on se nikad nije borio protiv Riddicka Bowea, a protiv Mikea Tysona se borio kada je ovaj bio daleko od najboljih dana. Lennox Lewis je bio odličan borac, ali Tyson Fury se borio s najboljima dok su bili na vrhuncu.

Warren najavljuje vrhunski meč i veliki boksački spektakl.

– Obojica su bez poraza i na vrhuncu karijere. Bit će to fantastična priredba, koja će donijeti najveću zaradu od svih događaja održanih na Wembleyju – istaknuo je Frank Warren i prisnažio:

– Nadmašit ćemo prošli event na kojem su boksali Fury i Whyte. Tu ne mislim samo na boks, nego na sva događanja koja će se održati na Wembleyju. To je najveći teškaški meč nakon mnogo vremena. Fury je megazvijezda i sretan sam zbog njega.

Meč za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije između Furyja i Usuka najavljen je za 29. travnja na Wembleyju.

– Obje strane su se složile da se meč održi na Wembleyju. Siguran sam da se Usyk u srcu želi boriti u Ukrajini, ali to je nemoguće s onim što se tamo događa – podvukao je Frank Warren.

Odgovori

Back to top button