Boks

Fury postavio novi uvjet, a Usyk mu poručio: Budi muško. Potpiši ugovor ili napusti pojas!

Krajem prošlog tjedna iz WBC-a je stigla potvrda kako su Tyson Fury i Oleksandr Usyk postigli sporazum za meč u kojem bi se ujedinili pojasevi prvak teške kategorije. Borba bi se trebala održati 29. travnja na stadionu Wembley.

Glavna prepreka u postizanju dogovora bila je raspodjela honorara, a Fury je inzistirao da bude 70-30 u njegovu korist.

Ukrajinac je bez obzira na nepovoljne uvjete pristao na ponudu, te mu poručio:

– Pohlepniče, prihvaćam tvoju ponudu za 70-30 raspodjelu kako bismo se borili 29. travnja na Wembleyju. Ali obećaj mi da ćeš donirati milijun funti za Ukrajinu. I to odmah nakon borbe.

Izgleda kako su timovi dvojice teškaša postigli dogovor, no Usykov menadžer Aleksander Krasjuk sumnja kako Fury pokušava izbjeći meč.

– Fury nije u trening kampu. Vidjeli smo njegovu snimku kako trči i sparira s Josephom Parkerom. On uopće nije spreman i plaši se. Ništa mu ne vjerujemo – istaknuo je Aleksander Krasjuk i dodao:

– Njegova ugled se raspao na komadiće. Čovjek pokušava pobjeći. Stvarno mi je žao njegovih fanova, sramota je da se borac tako ponaša. Nije u pitanju novac, Furyja je strah.

Usykova menadžera zabrinjava novi Furyjev uvjet, a to je da u ugovoru nema klauzule za revanš. Poraženom se ne jamči uzvratni meč.

– Bude li Usyk prihvatio da se poraženom ne jamči revanša, onda će Fury tražiti nešto drugo kako bi izbjegao borbu. Pokušao je blefirati, a Usyk je to prepoznao – kazao je Aleksander Krasjuk i podvukao:

– Kad smo počeli pregovore, Furyjev tim je prvi tražio klauzulu o revanš klauzulu i mi smo to prihvatili. Koji god Furyjev zahtjeva prihvatimo to ne jamči da će se borba dogoditi.

A na Furyjev novi uvjet oglasio se i Usyk koji je u još jednoj video poruci poručio Britancu:

– Prestani jadikovati i izbjegavati meč, budi muško. Potpiši ugovor ili napusti pojas! Prestani s tom glupom igrom.

Odgovori

Back to top button