Boks

Torcida s nove četiri pobjede uvjerljivo juri prema obrani titule u HBL-u

U Školsko sportskoj dvorani u Novom Marofu održano je 6. kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi u izvršnoj organizaciji BK Kralj Tomislav iz Zagreba.

Prvi put je kolo HBL-a održano u Novom Marofu i bilo je više nego uspješno organizirano s više od 50 mečeva koji su trajali od prijepodnevnih do kasnijih večernjih sati, piše na službenoj stranici HBS-a.

Boksači Torcide Split dodatno su se odvojili na vrhu ljestvice Prve Hrvatske boksačke lige nakon 6. kola održanog u Školskoj sportskoj dvorani u Novom Marofu.

Torcidaši su izborili četiri uvjerljive seniorske pobjede u četiri nastupa (Josip Lovrić, Ivan Vukasović, Mate Skelin i Duje Copač) i s novih 12 bodova odvojili su se na golemu, pa i nedostižnu prednost ispred boksača Salone i Rovinja koji u 6. kolu u Novom Marofu nisu imali predstavnike.

Torcida se pod vodstvom trenera Dražena Burića redovito u velikom broju priprema i prijavljuje za svako ligaško kolo, a u Novi Marof stigli su i dan prije kako bi maksimalno spremni dočekali mečeve. Potpuno zasluženo vode na ljestvici HBL-a i sigurno hitaju prema obrani lanjske titule prvaka.

Uz četiri pobjede seniora nastupili su u odličnim mečevima i u mlađim kategorijama, a predstavili su i novog člana, vrlo talentiranog i motiviranog 15-godišnjeg Josipa Tokića koji će se formalno do kraja ove godine i novog prijelaznog roka voditi kao boksač Leonida iz Kaštela.

Josip Tokić vjerojatno je najviši mladi boksač koji se pojavio na ringu u HBL-u, sa samo 15 godina visok je već 205 cm i pokazuje potencijal za ozbiljni napredak, a dosad je boksao samo dva meča.

U juniorskoj kategoriji do 80 kg izgubio je tek preglasavanjem u potpuno otvorenom meču koji je mogao otići i na njegovu stranu protiv iskusnijeg Luke Štefoića iz Ronina Križevci.

O izjednačenoj konkurenciji među mlađim seniorima i seniorima u HBL-u dovoljan je pokazatelj što su još samo boksači Arene Zagreb (Matija Šantek i Ivan Pejić) upisali dvije pobjede u 6. kolu Prve HBL u Novom Marofu, obojica prekidima u drugoj rundi.

U HBL /mladi (ml.kadeti, kadeti i juniori) u najbrojnijem sastavu s 11 članova stigli su mladi boksači vodećeg Team Predatora iz Rijeke pod vodstvom trenera Zorana Kralja ml. i imali bogatu žetvu bodova u Novom Marofu. Ukupno su osvojili rekordnih 21 bod za povećanje prednosti na prvom mjestu, a pobjede su za Team Predator redom upisali mlada boksačica Saša Jančić, te boksači Vedran Balen, Edvin Travnjak, Alesandro Šnajder i Adriano Simonaj.

Drugoplasirani BK Brod, lanjski prvak HBL/mladi, osvojio je novih 12 bodova. Pobjede za mlade Brođane upisali su Ivan Pavić, Barbara Princip i juniorski reprezentativac Ivan Jukičić koji se u višoj kategoriji od svoje, u teškoj do 86 kg, borio protiv kolege iz juniorske reprezentacije, teškaša Šime Čerine iz Torcide i slavio u odličnom kvalitetnom meču, vrlo borbenom s obje strane.

Za trećeplasirani Radnički iz Slavonskog Broda dvije nove pobjede izborili su Karlo Kunić i Jan Mikulić.

Mlade boksačice Thora Bartolovec s osam bodova (dvije pobjede Ana Posavec i Karin Horvat) zadržale su priključak u vrhu.

BK Ronin Križevci vođen juniorskim izbornikom Hrvojem Pečarićem u šestom kolu u Novom Marofu bio je više nego uspješan s pet pobjeda za velikih 17 bodova – pobjede i po tri boda osigurali su Mateo Duspara, Damjan Ćusek, Ivan Blagaj, Matija Berend i Leon Štefoić.

Leonardo Zagreb nastavlja sa skupljanjem bodova u posljednja tri kola HBL/mladi, pa su u 6. kolu osvojili dosad najviše – 11 bodova uz tri pobjede (Tiara Marhold, Ivan Čabraja, Enzo Strojanšek). Zanimljiva je kadetkinja, mlada Slovenka Tiara Marhold koja je postala članica Leonarda i s ocem triput tjedno dolazi iz Slovenije na treninge u zagrebačku Dubravu.

I mladi borci iz kluba izvršnog organizatora 6. kola, BK Kralj Tomislav, skupili su 11 bodova uz tri pobjede: Mate Šarić, Nikola Mamić i Dominik Palić.

Za novih 11 bodova bogatiji su i mladi boksači Titan Gyma uz tri pobjede – Nikola Obrovac, Mauro David i Borna Tišljar.

BK Osijek je u Novom Marofu izborio dvije pobjede (Niko Vuković i Mate Jukić) za novih šest bodova u HBL/mladi, dvije pobjede ima i Rekord Zagreb (Mustafa Gaši i Vito Rupčić) za ukupno 8 bodova, a osam bodova iz N. Marofa nose i mladi u Čakovec s dvije pobjede (Tia Zadravec, Niko Kovač).

Ponovo su se odlično predstavili mladi Zadrani – drugu pobjedu u HBL/mladi upisao je junior Ivano Skoblar (BK Zadar), kao i Franko Pedišić (Bandog), a pobjedničkom nastupu Zadrana treba dodati i pobjedu prekidom u seniorskoj konkurenciji (Goran Miočić, Rebel Zadar).

U 6. kolu HBL-a u Novom Marofu borili su se mnogi mlađi seniori i mlade boksačice kojima je to bila glavna proba za predstojeće Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i žene u svim mlađim dobnim skupinama (osim seniorki) sljedećeg vikenda od 16.-19. ožujka 2023. u Čakovcu!

Mnogi juniori kroz HBL/mladi bruse forme za predstojeće državno juniorsko prvenstvo u travnju, a brojni mladi boksačice i boksači imali su upravo u Novom Marofu svoje prvo vatreno krštenje u ringu i odradili prve mečeve uopće u stjecanju borilačkog iskustva.

Odgovori

Back to top button