Boks

Vladimir Kličko želi se vratiti u ring i srušiti rekord Georgea Foremana

Bivši boksački prvak 46-godišnji Ukrajinac Vladimir Kličko želi se vratiti u ring. Prošlo je gotovo pet godina od njegove posljednje borbe, 29. travnja 2017. prekidom u 11. rundi je izgubio protiv Anthonyja Joshue.

U meču ranije (28. studeni 2015.) od Klička je bio bolji i Tyson Fury.

Ta dva poraza u nizu potaknuli su ukrajinskog teškaša da se povuče u mirovinu.

Vladimir je nedavno u razgovoru za njemački Bild najavio kako se želi vratiti boksanju.

– Bez obzira na ratne strahote ne smijete zaboraviti živjeti. Sport je dio mog života – kazao je Vladimir Kličko te se osvrnuo na subotnji meč u Londonu u kojem je Kralj Cigana pobijedio Dilliana Whytea i obranio pojas WBC-ova prvaka:

Presretan sam što je Tyson Fury pobijedio.

Nekadašnji svjetski prvak otkrio je kako ima želju vratiti se u ring.

– Zašto ne, ako sam u dobroj formi? Možda sanjam oboriti rekord Georga Foremana. Definitivno me jako motivira kada svako jutro ustanem i bavim se sportom. Svatko sebi pronađe motivaciju – naglasio je Vladimir Kličko.

Ukrajinac je prije nekoliko godina izjavio kako bi mu bio izazov srušiti Foremanov rekord i postati najstariji boksač u povijesti koji se borio za naslov svjetskog prvaka.

Foreman je imao 45 godina, devet mjeseci i 25 dana kada je pobijedio 18-godišnjeg sunarodnjaka Michaela Moorera, te osvojio WBF i IBF naslov svjetskog prvaka.

Vladimir Kličko je tijekom karijere izborio 64 pobjede u 69 profesionalnih mečeva, a dva poraza u nizu protiv Furyja i Joshue ubrzala su njegovu odluku za odlazak u mirovinu.

Je li vrijeme za povratak?

Odgovori

Back to top button