MMA

Ngannou ostao čvrst pri svojoj odluci: Borba protiv Furyja mora biti u novom ugovoru

Francis Ngannou je u siječnju obranio pojas UFC-ova prvaka teške kategorije. Kamerunski udarač je na UFC 270 priredbi jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Ciryla Ganea.

Nekoliko tjedana kasnije otišao je na operaciju koljena, te ga sada čeka nešto duža pauza.

Vrijeme oporavka iskoristit će za pregovore s najvećom svjetskom MMA organizacijom oko uvjeta u novom ugovoru, u kojem su glavne stavke veća plaća i mogućnost za boksanje.

Ngannou je prošlog vikenda bio na boksačkom spektaklu u Londonu, te je uživo svjedočio još jednom trijumfu Tysona Furyja, koji je nokautom u šestoj rundi pobijedio Dilliana Whytea i obranio pojas WBC-ova prvaka teške kategorije.

– U novom ugovoru s UFC-om mora biti uključena borba protiv Tysona Furyja. Moramo razgovarati o tom meču. Ta se borba mora dogoditi, jer ako se sada ne dogovori onda neće nikada – kazao je Francis Ngannou i dodao:
– Ne želim zabrljati, jer potpišem li sada ugovor, onda je sve propalo. Nikad neće doći do tog meča. Moramo smisliti način kako ćemo to uklopiti u moj novi ugovor s UFC-om.

Kamerunac želi nastaviti karijeru u najjačoj MMA promociji.

– Želim i dalje nastupati za UFC. Borba protiv Tysona Furyja ne bi bio moj posljednji meč. Čeka me još mnogo zanimljivih okršaja, kao borbe s Jonom Jonesom i trilogija sa Stipom Miočićem. Još je mnogo velikih mečeva preda mnom u UFC-u – podvukao je Francis Ngannou.

Odgovori

Back to top button