Boks

Vitezovi Zagreb još jednom nadjačali Maribor

Hrvatski predstavnici u regionalnoj boksačkoj ligi Vitezovi Zagreb, slavili su ove subote nad Mariborom. Naši su boksači s čak 16:4 nadboksali Slovence, piše na službenoj stranici HBS-a.

Nakon službene vage u petak, za zelenim stolom prije subotnjih borbi, rezultat je već bio 4:2. Naime, hrvatski tim nije imao predstavnika u kategoriji do 56 kilograma (slavio , dok su Mariborčani u Zagreb stigli na 4. kolo regionalne lige bez teške (91 kg) i superteške kategorije (+91 kg).

U ringu su Vitezovi prisnažili svoj status favorita u susretu s Mariborom. Mlađi seniori sjajno su startali. Luka Buzik u velteru sučelio se s najboljim slovenskim mlađim seniorom Lukom Rašičem. Snažni Riječanin izdominirao je borbu i zasluženo slavio.

Petar Krešimir Knežević u srednjoj, imao je revanš za poraz u Sloveniji. Naš boksač sjajno je krenuo i snažnim napadima razbijao obranu Dejana Laburića. Drugu rundu isto odnosi Knežević tako da je usprkos manjem tempu i gubitku treće runde slavio podijeljenom odlukom sudaca.

Prvi seniorski susret, onaj u lakoj kategoriji, donio je dvoboj starih znanaca, našeg Dijega Mamića i Tadeja Černoge. U uzbudljivom dvoboju, Mamić je solidno parirao iskusnijem Černogi. Taktika koju je dao trener Čalić, uspijevala je približiti Mamića i držati ga blizu pobjede. Ali, ipak nakon tri runde Černoga slavi podijeljenom odlukom sudaca.

Slijedi sjajna predstava Filipa Poturovića, Standardni reprezentativac Hrvatske razornim je serijama po tijelu Sadika Gašija iz runde u rundu prikupljao bodove za pobjedu. Gaši jednostavno nije imao rješenja, ali ga se mora pohvaliti da je usprkos brojanju izdržao do isteka vremena i jednoglasne sudačke odluke u korist Poturovića.

Još jedan rivalitet Filipa Kolara i Edina Sejdinovića užario je ring u Zagrebačkom boksačkom centru. Filip je ostao dužan Sejdinoviću za poraz u Mariboru, te je bio posebno motiviran u susretu. To je pokazao i u meču, izbacujući niz serija na čvrstog Sejdinovića. Njihov “rat” trajao je pune tri runde i dao sucima dosta posla. Nakon devet napetih minuta suci su podijeljenom odlukom proglasili Kolara pobjednikom.

U srednjoj, Gabrijel Veočić rutinski je krenuo protiv Aleša Drevenšeka. Puno jači i kvalitetniji Gabrijel natjerao je već nakon prve runde slovenske trenere da predaju borbu donoseći rezultat prije posljednjeg meča 14:4.

A šećer na kraju, susret je Lea Cvetkovića i Davida Forestera. Leova mušterija pokušao je sve iz svog arsenala udaraca, ali naš boksač je suvereno gazio naprijed. Iz runde u rundu skupljao je prednost za konačnu jednoglasnu odluku i pobjedu Vitezova.

Nakon četvrtog kola Vitezovi imaju tri pobjede i jedan poraz. Isti su upisali protiv Crvene zvezde u Beogradu. Preostalo je još dva kola, ono s Radnikom iz Bijeljine te uzvrat sa Zvezdom u Zagrebu. Nadamo se da će pandemija do tada jenjati te da će u Zagrebu pred publikom Vitezovi pobjednički krenuti u playoff.

Vitezovi Zagreb vs Maribor:

-Y69kg Leon Buzik vs. Luka Rašić 2:1
-Y75kg Pevetar Krešimir Knežić vs. Dejan Leburić 2:1
-56kg vs. Mohammad Dawood Rezai 0:2
-60kg Diego Mamić vs .Tadej Černoga 1:2
-64kg Filip Poturović vs. Sadik Gashi 3:0
-69kg Filip Kolar vs. Edin Sejdinović 2:1
-75kg Gabrijel Veočić vs. Aleš Drevenšek 3:0 ABD
-81kg Leo Cvetković vs. David Forster 3:0

Odgovori

Back to top button