Boks

Vitezovi Zagreb izgubili u derbiju protiv Crvene zvezde

U derbiju 2. kola i cijele Regionalne boksačke lige Vitezovi Zagreb su na gostovanju kod Crvene zvezde u Beogradu bili nadomak osvajanju barem boda, izgubili su s minimalnih 12:8 (četiri pobjede, šest izgubljenih mečeva), piše na službenoj stranici HBS-a.

Spektakularni meč održan je u Beogradu na otvorenom na Adi Ciganliji, u sjajnom ambijentu za boks uz pune tribine uz obale Save.

Pomlađeni sastav Vitezova Zagreb pod vodstvom izbornika Kristijana Hodaka, bez nekoliko vrlo jakih aduta koji bi sigurno donijeli potrebne bodove za hrvatsku selekciju (npr. samo da je Toni Filipi mogao nastupiti u teškoj kategoriji umjesto neiskusnog Gaćine) pružio je maksimalni otpor boksačima Zvezde, zapravo reprezentaciji Srbije u najboljem sastavu pojačanoj s nekoliko naturaliziranih ruskih boksača.

Vitezovi su u Beogradu upisali četiri sjajne pobjede – tri seniorske – Gabrijel Veočić, Leo Cvetković i Luka Pratljačić, te mlađi senior Ante Ivan Gregurić.

Prvu pobjedu za Vitezove upisao je na otvaranju spektakla mlađi senior Ante Ivan Gregurić podijeljenom odlukom 3:2 u žestokom i neizvjesnom meču protiv Momčila Janjića.

Potom je uslijedilo pet mečeva zaredom u nižim kategorijama u kojima naši mladi i nedovoljno iskusni boksači (Sabolec, Kolak, Licul, Poturović, Cetinić) nisu dorasli boljim protivnicima i rezultat je bio već uvjerljivih 10:2. Šteta što je udarac u jetru prisilio Poturovića na prekid u posljednjim sekundama, jer po bodovima meč je mogao otići i na njegovu stranu.

Vitezovi Zagreb. Foto: Screenshot (Arenasport)

Zatim su uslijedila dva vrhunska meča hrvatskih boraca – Gabrijel Veočić u srednjoj kategoriji izdominirao je veliku uzdanicu srpskog boksa Sandra Poletana, a poluteškaš Leo Cvetković čak i preko svih očekivanja srčano je slomio puno iskusnijeg Aleksu Markovića.

Naš mladi prvak Veočić odboksao je sjajan meč, kombinacijama lijevih i desnih dugih aperkata probio je gard Poletana i laganim kretanjem i pogocima s distance dominirao protiv srpskog reprezentativca sa zapaženim rezultatima na međunarodnoj sceni. Veočić je trijumfirao s uvjerljivih 5:0.

Potom je Leo Cvetković odvažno ušao u meč protiv čvrstog, prekaljenog Markovića, hrabro ulazio u razmjene iz klinča i uporno pogađao srpskog boksača. U trećoj rundi Cvetković nije popustio u tempu, Marković se sve više branio držanjem, a suci su presudili meč sa 4:1 za hrvatskog predstavnika.

U teškoj kategoriji mladi, neiskusni, tek 19-godišnji Kristijan Duje Gaćina namjerio se na vrhunskog internacionalca, prekaljenog Rusa Magomedova. Dvometraš Gaćina, inače sparing-partner renomiranog Tonija Filipija koji nije mogao nastupiti, odolijevao je nekako do finiša druge runde, no onda je primio težak kroše za brojanje i racionalnu odluku da preda meč.

U superteškoj kategoriji nova, druga zaredom suverena pobjeda u Regionalnoj ligi Osječanina Luke Pratljačića nakon 17-mjesečne stanke zbog ozljeda protiv reprezentativca Srbije Milutina Stankovića. Pratljačić je strpljivo čekao priliku kako bi plasirao svoje snažne udarce, pogotovo ljevicom, srpski superteškaš oprezno se čuvao, no Pratljačić mu je plasirao nekoliko razornih projektila za sigurnih 5:0.

Pobjedom 12:8 Zvezda je nakon dva kola jedina neporažena ekipa u skupini B Regionalne lige, Vitezovi Zagreb i Radnik Bijeljina imaju po jednu pobjedu, a Maribor ima dva poraza i sljedeći je suparnik našoj selekciji.

Uzvratni meč Vitezova Zagreb u domaćem ringu protiv Zvezde na rasporedu je najesen ove godine.

Mlađi seniori

60 kg: Momčilo Janjić – Ante Ivan Gregurić 0:2
64 kg: Radomir Jovanović – Leonardo Sabolec 2:0 (WO, ozljeda)

Seniori

56 kg: Kristijan Jovanović – Filip Kolak 2:0 (prekid 1. runda)
60 kg: Nemanja Gavrilović – Patrik Licul 2:0
64 kg: Ognjen Vujičić – Filip Poturović 2:0 (prekid 3. runda)
69 kg: Vahid Abazev – Petar Cetinić 2:0
75 kg: Sandro Poletan – Gabrijel Veočić 0:2
81 kg: Aleksa Marković – Leo Cvetković 0:2
91 kg: Sadam Magamedov – Kristijan Duje Gaćina 2:0 (prekid 2. runda)
iznad 91 kg: Milutin Stanković – Luka Pratljačić 0:2

Odgovori

Back to top button