Boks

VIDEO Opasni teškaš iz vrha kategorije prozvao Filipa Hrgovića

Prije nekoliko dana je Turki Alalshikh, glavna osoba zadužena za organizaciju sportskih i zabavnih događaja u Saudijskoj Arabiji, ponudila Filipu Hrgoviću nastup na velikoj priredbi 8. ožujka koju će predvoditi meč između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua.

Najboljem hrvatskom boksač također može izabrati i protivnika s kojim bi se borio na toj priredbi, a ponuđeni su: Daniel Dubois, Martin Bakole, Franck Sanchez, Jarrell Miller, Agit Kabayel i Jared Anderson.

El Animal (17-0, 14 KO) prošle je godine imao dvije borbe i obje je završio prekidom. U kolovozu je prekidom u 12. rundi svladao Demseyja McKeana, a krajem godine je tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio Marka de Morija, te tako obranio mjesto prvog izazivača u borbi za IBF-ov naslov.

Premda je Filip dobio poveći popis potencijalnih protivnika on se zasad još nije izjasnio, no jedan od njih odlučio je prozvati Hrvata.

– Hrgoviću, čujem da nekog prozivaš, ali nisam čuo svoje ime. Jesi li spreman? Ja jesam – rekao je 26-godišnji Daniel Dubois koji je na BoxRecovoj ljestvici na petom mjestu, četiri više od našeg boksača.

Engleski teškaš je u kolovozu, kao WBA-ov izazivač, izgubio protiv Oleksandra Usyka, a krajem godine je prekidom u desetoj rundi svladao Jarrella Millera.

Hoće li Filip čekati priliku boriti se za naslov svjetskog prvaka ili će riskirati i tražiti borbu protiv nekog od ponuđenih boksača, koji bez sumnje pripadaju gornjem domu teške kategorije, pokazat će vrijeme.

Odgovori

Back to top button