Boks

Agron Smakići otkrio što se dogodilo na sparingu s Furyjem: Svakako nije bilo namjerno

Dva tjedna uoči mega borbe za naslov apsolutnog prvaka teške kategorije, Tyson Fury je zbog posjekotine iznad desnog oka, koju je zaradio na sparingu s hrvatskim teškašem Agronom Smakićijem, morao otkazati okršaj s Oleksandrom Usykom.

Naravno, odmah se počelo nagađati kako se radi o novoj zavjeri kojom Fury želi pošto-poto izbjeći borbu s Ukrajincem.

Slično se dogodilo i prije mnogo godina (1974.) kada je Bill McMurray tijekom sparinga slučajno Georgeu Foremanu nanio posjekotinu iznad uoči velike borbe s Muhammadom Alijem.

‘Osam dana uoči meča, Foreman je dobio posjekotinu iznad desnog oka slučajnim udarcem laktom od sparing partnera Billa McMurraya. Foremanova posjekotina zahtijevala je 11 šavova, a datum borbe je pomaknut za pet tjedana’, piše na Wikipediji.

Sličan rasplet događaja slušamo i zadnjih nekoliko dana – udarac laktom, posjekotina iznad desnog oka, 11 šavova, a jedina je razlika što je borba između Furyja i Usyka odgođena za nešto više od tri mjeseca, a ne za pet tjedana.

Tyson Fury je posjekotinu zadobio prošlog petka na sparingu s našim Agronom Smakićijem.

Hrvatski teškaš je razgovarao za iFL TV izjavio kako nije namjerno ozlijedio WBC-ova prvaka uoči velike borbe.

– Nažalost, i moje se ime provlači uz lošu vijest, kako je odgođena najveća borba. Ali svakako nije bilo namjerno – rekao je Agron Smakići i nastavio:

To je besmislica da sam izjavio kako se ne osjećam loše zbog onoga što se dogodilo. Jer, kažem vam, bio je to udarac. Udario sam, a on je vukao moju glavu naprijed, možda sam povukao lakat, ali to nisam učinio namjerno.

Hrvatski boksač kaže kako je uoči tih nekoliko rundi razgovarao s Furyjevim trenerom o intenzitetu sparinga.

Pitao sam trenera SugarHilla kakav bi trebao biti sparing? A on mi je rekao da samo radim kako osjećam. Pokušavao sam se mnogo kretati, poput Usyka, izbjegavajući udarce, udarati u tijelo – istaknuo je Agron Smakići, te dodao:

– Bavim se i profesionalnim hrvanjem, tako da sam se hrvao s Furyjem. Izgledao je dobro, stvarno dobro. Ne mogu reći da nije bio u formi kako se piše u medijima.

Odgovori

Back to top button