Boks

VIDEO Joe Joyce izdržao silovit početak Carlosa Takama, a onda ga pobijedio prekidom u 6. rundi

Britanski boksač Joe Joyce stigao je na priredbi u Londonu do svoje 13 profesionalne pobjede i 12 nokautom. Srebrni s Olimpijskih igra u Riju je tehničkim nokautom u šestoj rundi pobijedio francusko-kamerunskog borca Carlosa Takama (39-6-1, 28 KO), te obranio WBC silver i WBO International pojaseve prvaka.

Joyce je loše ušao u meč i dopustio suparniku da se razmaše. Britanac je izgledao sporo i predvidljivo što je Takam odlično koristio.

U prve tri runde Carlos je bio odličan i mnogo aktivniji od suparnika, te se činilo kako bi mogao brzo završiti meč. Ali krajem treće runde Joe se napokon trgnu, te snažnim udarcem uzdrmao Francuza.

Takam je u nastavku usporio što je dalo priliku Joyceu da nametne svoj ritam. Dvije sljedeće runde prošle su izjednačeno, a onda je Joe u šestoj završio posao.

Britanac je strpljivo čekao priliku i u samo nekoliko sekundi je kombinacijom udaraca zaljuljao suparnika. Joyceu je osjetio kako je došao trenutak završiti meč.

Nastavio je birati udarce, a Takam se sve teže branio. U jednom trenutku se učinilo kako je Carlos uzdrman, jer je bačen na konopce.

Sudac je uskočio i prekinuo borbu što je Takama razljutilo smatrajući kako je trebao još pustiti borbu. Mogao bi biti kažnjen, jer je odgurnuo suca.

Jo Joyce je izborio mjesto obaveznog izazivača za napad na svjetski WBO naslov.

Odgovori

Back to top button