Boks

VIDEO Filip Hrgović u najavi meča nahvalio protivnika, pa poručio: Pobjedu ću posvetiti ocu

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (14-0) bori se u subotu, 20. kolovoza protiv Kineza Zhileija Zhanga (24-0-1) u eliminator meču za naslov IBF-ova prvaka.

Njihov okršaj je sunaslovna borba boksačkog spektakla u Džedi koju predvodi dvoboj između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue.

– To je najveći meč u mom životu i veliki iskorak za mene. Mlad sam i opasan borac, svi protiv mene očekuju težak meč – kazao je Filip Hrgović u Matchroomovoj najavi meča protiv Zhanga, te dodao:

– Razumijem boksače koji se nisu željeli boriti protiv mene, jer svi znaju da im to bio težak meč. Nadam se da ću izboriti mjesto obveznog izazivača, jer znam da samo tako mogu dobiti priliku boriti se protiv prvaka. To je najbolji način da dođem do naslova.

Hrga je istaknuo kako se odlično pripremio za borbu protiv Kineza za kojeg kaže da je dobar borac. Meč i protivnika shvaća vrlo ozbiljno.

– Imao je veliku amatersku karijeru i neporažen je u profesionalnom boksu. Ima srebro s Olimpijskih igara i vrlo je iskusan. Velik je, ljevak i dobar boksač. No ja sam bolji, za njega sam se odlično pripremio – podvukao je Filip Hrgović.

Njihov obračun trebao se dogoditi još u svibnju, ali je Filip otkazao meč zbog smrti oca. Hrgović je tražio odgodu, a Kinez i organizatori prihvatili su zahtjev.

– Prije nekoliko mjeseci preminuo mi je otac i nisam mogao trenirati. Prolazio sam kroz teško razdoblje, pa bih se zahvalio Matchroomu, Zhangu i svima, jer su razumjeli moju situaciju i odgodili meč – naglasio je Filip Hrgović i zaključio:

– Bio sam jako povezan s ocem, bio je hrabar i ponosan čovjek. Nikog se nije plašio i učio me da se ni ja nikoga ne bojim. Nikad od mene nije tražio da moram uspjeti i biti prvak. Teško je, svakog dana razmišljam o njemu. Taj meč i pobjedu želim posvetiti svom ocu, ali trebam potisnuti emocije. Moram slušati trenera.

Pogledaje najavni video:

Odgovori

Back to top button