Boks

VIDEO Cormieru je Khabib ispred Muhammada Alija na popisu najvećih boraca svih vremena

Bivši UFC-ov prvak Daniel Cormier rangirao je Khabiba Nurmagomedova ispred Muhammada Alija na svom popisu najboljih boraca svih vremena.

Nurmagomedov (29-0) se smatra jednim od najdominantnijih MMA boraca u povijesti UFC-a nakon što se umirovio kao neporaženi prvak lake kategorije.

A legendarni boksački teškaš Muhammad Ali (56-5), smatra se jednim od najuspješnijih i najutjecajnijih sportaša svih vremena zbog svog utjecaja unutar i izvan ringa.

Američki boksački velikan je tijekom karijere pobijedio neke od najvećih zvijezda tog doba, Joea Fraziera, Sonnyja Listona, Georgea Foremana… Umirovio se nakon poraza od Trevora Berbicka u prosincu 1981. godine.

Međutim, Cormier je neporaženu boksačku zvijezdu Floyda Mayweathera i Khabiba Nurmagomedova uvrstio ispred Alija, dok su na četvrtom i petom mjestu UFC-ove zvijezde Georges St-Pierre i Amanda Nunes.

– Ne morate se složiti sa mnom oko toga da je Muhammad Ali na trećem mjestu – rekao je Daniel Cormier tijekom gostovanja u First Takeu, te nastavio:

– Jedan od najvećih boksača svih vrijeme, ono što je učinio nadilazilo je sport. Ali tu je razlika, on je bio stup naše zajednice. Učinio je toliko stvari izvan boksačkog ringa i mislim da ga zato uzdižemo u najvećeg boksača svih vremena.

Njegov suvoditelj Stephen A Smith, dodatno je potencirao DC-a da objasni svoj izbor, spominjući ‘Thrilla in Manila’ i ‘Rumble in the Jungle’, odnosno pobjede protiv Joea Fraziera i Georgea Foremana.

– Shvaćam, ali rezervirao sam vrh svoje liste za neporažene. On nije bio neporažen. Na drugom mjestu je Khabib Nurmagomedov i on je imao 29-0. Način na koji je pobijedio Conora McGregora bio je bez premca a mogao je braniti pojas koliko god je puta htio – istaknuo je Daniel Cormier i dodao:

– A na prvom mjestu je Floyd ‘Money’ Mayweather koji je najveći boksač svih vremena, on je i najveći promotor. Pobijedio je Canela i Mannyja Pacquiaa, svi su dobili batine.

Američka boksačka legenda Muhammad Ali je u izboru mnogih mediji bio najbolji sportaš prošlog stoljeća. I Sports Illustrated je Alija uvrstila na prvo mjesto u izboru 1999. godine.

Odgovori

Back to top button