Boks

VIDEO Babić se u ožujku bori za naslov WBC-ova prvaka, Hearn: Alen je dobio zlatnu priliku

Početak godine donio je sjajne vijesti boksaču Alenu Babiću i našem najboljem kickboksaču Antoniju Plazibatu.

Obojica će se uskoro boriti naslov svjetskog prvaka.

Plazibat će se obračunati s dugogodišnjim vladarom Gloryjeve teške kategorije Ricom Verhoevenom, dok bi se Babić trebao boriti protiv Lukasza Rozanskog za pojas prvaka WBC-ove bridger kategorije.

Savage je od srpnja 2019. imao 11 profesionalnih mečeva i u svima je pobijedio.

U 2021. imao je četiri borbe, a prošle godine samo jednu, kada je u svibnju svladao Adama Balskog i osvojio WBC-ov Silver pojas u bridger kategoriji.

– Nažalost, Alen Babić je morao naučiti kako neke stvari funkcioniraju u boksu kada dobiješ priliku boriti se za svjetski naslov. Ranije je bio mnogo aktivniji, a lani je boksao samo jednom. Naime, WBC je prije nekoliko mjeseci naredio da boksa protiv Ryada Merhyja za pojas privremenog prvaka. A prošlog je tjedna, kada smo već praktički dogovorili borbu s Marhyjem, WBC naredio Babiću da se bori protiv Rozanskog za svjetski naslov – kazao je promotor Eddie Hearn i dodao:

– To je nevjerojatna prilika za njega, no znam koliko neaktivnost frustrirajuće djeluje na borce. Alen Babić se bori protiv Lukasza Rozanskog za WBC-ov naslov svjetskog prvaka u bridger kategoriji i taj meč vjerojatno će se dogoditi početkom ožujka, jer se Rozanski ne može pripremiti do 4. veljače za priredbu u Madison Square Gardenu. Babić ne voli biti neaktivan, ali dobio je zlata vrijednu priliku koja mu može promijeniti život. Bude li osvojio svjetsku titulu mnogo toga će se promijeniti i strpljenje će se isplatiti.

Babić bi tom pobjedom postao prvi hrvatski boksač nakon Stipe Drviša s naslovom svjetskog prvaka jedne od četiri najprestižnije organizacije (WBC, WBA, IBF i WBO).

Drviš je 2007. osvojio WBA naslov poluteške kategorije pobjedom protiv Silvia Branca, a krajem godine je izgubio od Dannyja Greena.

Odgovori

Back to top button