Boks

VIDEO Babić protiv Rozanskog za svjetski naslov: Netko će u tom meču završiti u nokautu

Alen Babić ovog se vikenda ima priliku upisati u boksačku povijest. Pred hrvatskim borcem je najvažniji meč u karijeri.

Savage se 22. travnja u Rsezsowu bori protiv Poljaka Lukasza Rozanskog za pojas WBC-ovog prvaka bridger kategorije.

Neporaženi Alen je lani u svibnju nadjačao Adama Balskog i osvojio WBC-ov Silver pojas, bila mu je to 11 pobjeda u karijeri i prva do koje je stigao sudačkom odlukom, ostalih deset završio je nokautom.

Dugo je čekao ovu priliku i napokon se pojavila nakon što je Kolumbijac Oscar Rivas zbog ozljede napustio naslov.

Babić se za meč u Poljskoj pripremao uz novog trenera Anthonyja Chilla Wilsona s kojim je proveo posljednja dva mjeseca u Dubaiju.

Ovih je dana Sky Sports Boxing na svojim društvenim mrežama objavio sjajan video u kojem je predstavljen naš borac.

– To je važan i iznimno vrijedan naslov – kaže boksački promotor Ben Shalom, te vjeruje kako će meč između Babića i Rozanskog ponuditi mnogo uzbuđenja:

– Pred Babićem je veliki izazov, jer je Rozanski dobar borac i boksa pred svojom publikom. Očekujem pravi rat. Netko će u tom meču završiti u nokautu.

I poznati promotor ističe kako je Babić dobio veliku priliku u karijeri.

– To je velika noć za njega. Bude li pobijedio, Babiću se otvaraju mnoge mogućnosti. Siguran sam da želi biti u kombinaciji boksati s Frazerom Clarkeom ili Fabiom Wardleyem, Riakporheom ili Okoliejem. Dakle, definitivno bi mogli dobiti borbu za koju će biti zainteresirani i kruzeraši.

>>> Pogledajte kako je na nedavnom Prvenstvu Hrvatske u savateu borac od 167 kgilograma ispao iz ringa i umalo pao na sutkinju

Odgovori

Back to top button