Boks

Veočić i Milun prekidima izborili finale, Solinjani u čak sedam finala

Burna je bila subota, 9. travnja u Zagrebačkom boksačkom centru na polufinalnim mečevima juniora i seniora na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, piše na službenoj stranici HBS-a.

Nastupili su brojni reprezentativci i osvajači europskih medalja u uzbudljivim, nekim i vrlo neizvjesnim mečevima, a veliki finale slijedi u nedjelju, 10. travnja 2022. (juniori od 10.00 sati, a seniori od 13.00 sati) kada će se najbolji hrvatski boksači boriti za titule državnih prvaka.

U obje konkurencije prvenstva su kriterijska i za sastave reprezentacija za predstojeća europska prvenstva u 2022. godini.

U nedjeljnom finalu kategorije do 63,5 kg borit će se reprezentativci Matteo Komadina (Rijeka) i Filip Poturović (Nova Gradiška). Komadina je sa 5:0 svladao čvrstog Hercega iz Rebela (Zadar), a Poturović Puljanina Božca.

U kategoriji do 67 kg u velikom se stilu vratio Marko Zeljko (Salona) sigurnom pobjedom nad neiskusnijim Dorjanom iz Rijeke, a u finalu će mu protivnik biti Marin Jelačić iz splitskog Pauka koji je prekidom u 3. rundi svladao Gašpara iz Splita.

U kategoriji do 71 kg brončani s EP-a Noa Ježek (Titan Gym) s čistih 5:0 obuzdao je nalete borbenog Riječanina Petra Cetinića. Ježek će se za titulu ponovno boriti protiv Zadranina Petra Krešimira Kneževića (kao i u finalu PH U-22 u Zadru) koji je podijeljenom odlukom 4:1 bio bolji od Splićanina Marina Vujevića (Grom).

U srednjoj kategoriji do 75 kg dvojbi nije bilo za prvaka Europe Gabrijela Veočića koji je prekidom u drugoj rundi svladao sugrađanina Ćumu iz Radničkog Slavonski Brod, a za novu titulu protivnik će mu biti perspektivni Petar Pavčec (Nokaut) koji je podijeljenom odlukom 4:1 pobijedio Filipčića iz Omege Zagreb.

U poluteškoj kategoriji do 80 kg olimpijac Luka Plantić tri runde pokušavao je slomiti otpor nepopustljivog Josipa Perkovića iz Torcide koji se srčano suprotstavio i izdržao do kraja sve Plantićeve kanonade. Luka Plantić (Salona) u finalu će se boriti protiv odličnog, poletnog Antonija Grabića (Leonardo) koji je nokautom u 1. rundi riješio meč protiv Ante Puce iz Leonide (Kaštela).

Stariji brat Damir Plantić u kategoriji do 86 kg u tri runde je svladao neiskusnijeg, ali i te kako borbenog Nikicu Radonića iz Splita. Stariji Plantić za zlato će se boriti protiv mladog reprezentativca iz Rijeke Marka Ramljaka koji se žestoko sučelio s Markom Kraljevićem iz Lokomotive (na kraju 4:1).

U teškoj kategoriji do 92 kg povratnik Marko Pratljačić (Osijek) u tri teške, borbene runde s puno međusobnih razmjena svladao je ‘gladijatora’ Kristijana Duju Gaćinu koji se nije predavao do kraja. Pratljačić će se u finalu boriti protiv Mateja Ilijevića (Petar Zrinski) koji je u finale prošao uraganskim prekidom u 1. rundi protiv Filipovića iz Thora Bartolovec.

U superteškoj kategoriji +92 kg prvak Marko Milun (Leonardo) u finale se plasirao preko Frana Hodaka iz Lokomotive nakon prekida zbog posjekotine i liječničke intervencije u finišu druge runde, a Hodak se dotad beskompromisno i bez respekta suprotstavio Milunu. U finalu će se boriti s Marijanom Brnićem iz splitskog Groma nakon neizvjesne borbe i opakih razmjena sa Solinjaninom Glavinićem.

Nedjelja, 10. travnja je veliki dan finala i borbi za titule, a jedan od ključnih faktora bit će i koliko su se boksači uspjeli oporaviti i sačuvati sange nakon dva dana teških iskušenja u četvrtfinalu i polufinalu.

Boksači solinske Salone pod vodstvom trenera Tomislava Bašića nastupaju u čak sedam finala! U četiri seniorska (Tolo 57 kg, Zeljko 67 kg, Luka Plantić 80 kg i Damir Plantić 86 kg), te u tri juniorska (Delić 66 kg, Milković 70 kg i Radman 80 kg) i već sada se može reći da su obilježili Pojedinačno prvenstvo Hrvatske 2022. u Zagrebačkom boksačkom centru.

Trojicu seniora u finalima ima Leonardo Zagreb (Horvat 57 kg, Grabić 80 kg i Milun +92 kg).

U konkurenciji juniora trojicu finalista ima BK Ronin iz Križevaca (Matija Berend 60 kg, Karlo Tokalić 75 kg i Damjan Ćusek 80 kg).

Odgovori

Back to top button