Boks

Usykov promotor kreće u organizaciju drugog meča, među kandidatima i naš Filip Hrgović

Pregovori oko boksačkog meča za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka su prekinuti, te se njihov okršaj, koji je bio najavljen za 29. travnja, neće dogoditi.

Furyjev promotor Frank Warren još je u srijedu zračio optimizmom, te je izjavio kako se trudi da ‘fanovi dobiju borbu koju zaslužuju’.

No Aleksander Krasjuk, Usykov promotor, potvrdio je kako su razgovori završeni i od dogovora nema ništa, te se okreću organiziranju meča s drugim protivnikom.

‘Meč Tysona Furyja i Oleksandra Usyka sada je i službeno propao, neće se dogoditi. Usykov promotor Aleks Krasjuk to je potvrdio nakon razgovora s Frankom Warrenom. Pokušali su spasiti borbu’, napisao je Michael Benson u objavi na Twitteru.

Usykov promotor je pred kamerama objasnio cijelu situaciju.

– Tyson Fury je totalno precijenjen. Je li barem jednom u posljednja tri meča prodao više od milijun PPV-ova? Ne, nikada nije prodao toliko. Njegove brojke niže su od onih koje postiže Anthony Joshua – kazao je Aleksander Krasjuk i nastavio:

– Honorar koji se očekivao za meč između Usyka i Tysona Furyja bio bi tri do četiri puta manji od honorara koji je isplaćen u Usykovom posljednjem meču u revanšu protiv Joshue. Slušam kako ljudi govore: ‘Usyk bi zaradio nevjerojatan novac‘, a to nije niti blizu istine.

Oleksandr Usyk će se sada vjerojatno boriti protiv Britanca Daniela Duboisa, vlasnika WBA (Regular) naslova i sljedećeg obveznog izazivača.

No Dubois je krajem prošle godine ozlijedio koljeno u meču protiv Kevina Lerene.

Ne bude li Dubois spreman za meč tada bi u igru mogli uskočiti izazivači prema IBF-u ili WBO-u.

Prvi na IBF-ovoj ljestvici izazivača je naš Filip Hrgović, dok je privremeni prvak prema WBO-u Joe Joyce.

Krasjuk je potvrdio kako je Daniel Dubois sljedeći na redu, ali ne bude li Britanac spreman tada bi u igru mogao uskočiti najbolji hrvatski boksač.

Odgovori

Back to top button