Boks

Usykov menadžer ističe: Oleksandr izgleda kao kiborg

Neporaženi Oleksandr Usyk u subotu prvi put brani WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslov prvaka teške kategorije i to u revanšu protiv Anthonyja Joshue.

Ukrajinac je prošle godine u rujnu sjajnom taktikom pobijedio Joshuu na njegovom terenu u Londonu, a sada će se uzvrat održati u Saudijskoj Arabiji.

Olimpijski prvak iz Londona je prije tri godine ujedinio pojaseve u kruzer kategoriji, te je potom prešao među teškaše.

Usyk je pobijedio Chazza Witherspoona, Dereka Chisoru i lani Anthonyja Joshuu.

Usykov promotor Aleks Krasjuk istaknuo je Oleksandrovu sjajnu formu, te koliko mu znači taj meč.

Naime, Usyk je rođen na Krimu, a nakon ruske vojne invazije na Ukrajinu odmah se priključio u obranu domovine.

– Ukrajinski narod želi da Oleksandr boksa i pobijedi. Neka cijeli svijet vidi podizanje ukrajinske zastave i neka sluša himnu – kazao je Aleks Krasjuk i dodao:

– Gledao sam neke snimke Usykovih treninga. Oleksandr izgleda kao kiborg. Rijetko neki boksački prvak sudjeluje u ratu, a potom se vrati u ring i to u meču za naslov svjetskog prvaka. Ima kompliciran zadatak koji dosad nitko nije vidio. No Usyk za to sjajno pripremio.

I prvak je svjestan da ga čeka težak zadatak.

– Sada ja u ring ulazim s pojasevima i svi će čekati mene. U ring ulazim kao prvak, a to ne znači da će mi biti lakše. Neću imati nimalo lagan zadatak – istaknuo je Oleksandr Usyk i podvukao:

– Bit ću nešto teži nego prošli put. Ne znam koliko ću imati na dan borbe, ali vidjet ćemo na vaganju. Ja sam želim ući u ring i odraditi posao.

Odgovori

Back to top button