Boks

Usyk vjeruje kako će Furyju nesumnjivo biti drukčiji nego u zadnjem meču protiv Ngannoua

Još je ostalo nešto više od mjesec dana do velike borbe u kojoj ćemo dobiti apsolutnog boksačkog prvaka teške kategorije.

Oleksandr Usyk i Tyson Fury naći će se 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji u okršaju kojim će ujediniti pojaseve kraljevske divizije.

Posljednji kojem je to uspjelo bio je Lennox Lewis prije 25 godina!

Kralj Cigana je dosad dvaput odgodio borbu protiv Ukrajinca, prvi put zbog iscrpljenosti nakon dvoboja s Ngannouom krajem listopada prošle godine, te početkom veljače kada je zadobio posjekotinu iznad desnog oka na sparingu s našim Smakićijem.

Organizatori boksačkog spektakla u Rijadu su u ugovor ubacili klauzulu kako će sljedeći borac koji otkaže meč trebati platiti deset milijuna dolara.

U svakom slučaju to je dobro jamstvo da će se obojica tog dana pojaviti u ringu.

– Ne razmišljam o tome da će Fury ponovno otkazati nastup. Maksimalno sam usredotočen na pripreme, te na svoju obitelj i cijeli tim. Nisam na društvenim mrežama, jer bi u ovom trenutku to bilo loše, a i gubljenje vremena. Cijelo vrijeme sam u kampu i ne čitam vijesti. Moje su misli usmjerene samo na 18. svibnja – kazao je Oleksandr Usyk i dodao:

– Ne sumnjam kako će Tyson Fury biti drukčiji nego protiv Francisa Ngannoua. On ga nije ozbiljno shvatio, vjerojatno razmišljao kako se bori protiv UFC-ova borca. No znam da ću pobijediti, dvoboj s Furyjem je lagana borba za mene. U svakom slučaju Fury će biti drukčiji nego u zadnjem meču.

Odgovori

Back to top button