Boks

Matej Marton dominantno svladao trofejnog Izraelca i izborio borbu za medalju

Šesnaestogodišnji Zagrepčanin MATEJ MARTON junak je četvrtog dana Europskog prvenstva za mlađe seniore i mlađe seniorke u Poreču (2.-15. travnja 2024.). Startao je s pravim pothvatom u prvom meču na EP-u u osmini finala i donio Hrvatskoj prvu pobjedu na Europskom prvenstvu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatski prvak među mlađim seniorima u lakoj kategoriji do 60 kg, tek ulazni mlađi senior MATEJ MARTON (Leona Zagreb) izborio je najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri – svladao je bivšeg prvaka Europe u mlađim kategorijama, osvajača tri kadetske i juniorske europske medalje, predstavnika Izraela Abdallaha Rahala i to s uvjerljivom, jednoglasnom odlukom sudaca!

Matej je dominantno dobio prve dvije runde s 5:0, a prednost je potvrdio i u trećoj rundi s 3:2 i oduševio tribine u porečkoj dvorani Intersport na kojoj su svi naši reprezentativci, i svi naši boksači koji borave i treniraju u Poreču, gromoglasno navijali, davali mu žestoku potporu i nosili ga prema pobjedi od prve do zadnje sekunde!

Mladi Matej na savršen je način, odlično pripremljenom taktikom protiv agresivnog, brzog i opasnog Izraelca, iskoristio prednost u visini i dužini ruku. Ušao je bez straha u meč s iskusnijim suparnikom, te poput iskusnog rutinera, smireno i hladno držao Izraelca Rahala na distanci i napade mu presretao pravodobno plasiranim i preciznim direktima.

Izraelac je napadao, ali uvjerljivo s 5:0 izgubio prvu rundu, pa u drugoj nasrnuo još agresivnije i tražio klinč i borbu iz blizine, i za neprimjereno zaletavanje opravdano dobio javnu opomenu.

Marton je nakon dvije runde imao bodovno riješen meč i pobjedu, pa je u trećoj rundi znalački sačuvao prednost i izbjegavao odličnim kretanjem napade Izraelca koji je svim snagama tražio prekid koji bi preokrenuo meč.

Matej Marton (16) u karijeri je dosad skupio 30 mečeva, počeo je boksati prije tri godine kao ulazni junior, a nastupio je i na Svjetskom juniorskom prvenstvu prošle godine.

Prema medalji zasluženo ide naš Matej koji je već plasmanom među osam najboljih u lakoj kategoriji do 60 kg preko favorita kategorije napravio odličan rezultat, a dao je i krila svima u našoj reprezentaciji za buduće mečeve.

Izraelac Abdallah Rahal na kraju nije želio ni sportski čestitati boljem u dvoboju dana, našem pobjedniku, junaku dana Mateju Martonu!

Matej će se za medalju u četvrtfinalu Europskog prvenstva boriti protiv vrlo kvalitetnog predstavnika Srbije Ognjena Antića koji je u osmini finala prekidom završio meč protiv reprezentativca Slovenije.

U ponedjeljak, 8. travnja 2024., od 14.00 sati u osmini finala srednje kategorije do 75 kg borit će se mladi Brođanin DANIJEL ĐUKIĆ koji je na ovogodišnjem državnom prvenstvu na impresivan način osvojio titulu s uvjerljive četiri pobjede.

Hrvatski prvak DANIJEL ĐUKIĆ će se za četvrtfinale protiv reprezentativca Belgije Yakouba Bakhija.

Odgovori

Back to top button