Boks

Usyk priznao kako se koristio trikom da dobije meč protiv Joshue: Da, to je istina

Nešto više od godinu dana od njegove druge pobjede nad Anthonyjem Joshuom, Oleksandr Usyk je potvrdio nešto što su mnogi sumnjali uoči prve borbe.

Usyk je u rujnu 2021. u Londonu pobijedio Joshuu i osvojio WBA (Super), IBF, WBO, te IBO naslov prvaka teške kategorije.

Ukrajinac je potom bio uspješniji i u revanšu koji se dogodio 11 mjeseci kasnije u Džedi. U oba meča je do trijumfa je stigao odlukom sudaca.

Prvi meč protiv AJ-a je bio tek treći Usykov dvoboj u teškoj kategoriji, nakon što je očistio kruzer kategoriju i postao apsolutni prvak.

Prelaskom u tešku kategoriju prvo je 2019. u Chicagu prekidom u sedmoj rundi svladao Chazza Witherspoona, nakon čega je u listopadu 2020. jednoglasnom pobjedom sudaca nadjačao Dereka Chisoru.

Neki smatraju da je upravo Chisora stvorio najviše problema ukrajinskom boksaču.

– Neka ljudi pogledaju moju borbu s Derekom Chisorom, pa neka ponovno procijene – kazao je Oleksandr Usyk u razgovoru s Devom Sahnijem za Lowdown.

Novinar je potom iznio teoriju da se Ukrajina poslužio trikom, odnosno igrao se oposuma (pravio se da Chisori više ne može pružiti pravi otpor).

Da, to je Istina – kratko je odgovorio Oleksandr Usyk.

Ukrajinac će 26. kolovoza u Poljskoj protiv britanskog borca Daniela Duboisa braniti WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslov prvaka teške kategorije.

Odgovori

Back to top button