Boks

Usyk i Joshua su imali prvo sučeljavanje uoči uzvratnog dvoboja

Uzvratni meč između Oleksandra Usyka, koji brani WBA, IBF i WBO pojas prvaka teške kategorije i Anthonyja Joshue održat će se 20. kolovoza u Saudijskoj Arabiji.

Ukrajinski boksač je naslove osvojio u rujnu prošle godine kada je na londonskom spektaklu jednoglasnom odlukom sudaca svladao Joshuu.

Britanac je uvjeren kako će u revanšu vratiti titule prvaka.

– Glad je i dalje prisutna, a ni motivacije ne nedostaje. I dalje želim ujediniti naslove. To je bio samo mali zastoj u prometu. Fokusirani smo na cilj. Bude li Božje volje i treći ću put postati svjetski prvak teške kategorije – kazao je Anthony Joshua.

Joshua je tijekom karijere izborio 24 pobjede (22 nokauta), te ima dva poraza, u lipnju 2019. protiv Andyja Ruiza Jr.-a i ovaj posljednji protiv Usyka.

Kada je izgubio pojaseve od Ruiza, vratio ih je odmah u revanšu. Uzvratni meč organizirao se u Saudijskoj Arabiji. Britanac je uvjeren u isti scenarij.

– Mnogo je ljudi vidjelo je kako stvari nisu bile na sto posto uoči borbe protiv Andyja Ruiza. Što se tiče borbe protiv Usyka, on me u nekim rundama prebio. Moram biti snažan prihvatiti. U posljednjem meču sam bio loš, a on nije. U sljedećem okršaju zamijenit ćemo uloge – kazao je Anthony Joshua i dodao:

– Ne volim komplicirati. Ponekad genijalnost leži u jednostavnosti. Morate biti snažni i prihvatiti poraz. A kada izgubite. treba samo krenuti naprijed. Znao sam da ću se vratiti. Uskoro sam ponovno u ringu.

Usyk i Joshua su imali prvo sučeljavanje uoči uzvratnog dvoboja.

Odgovori

Back to top button